Xiphophorus variatus - Platy

 
Artikel 8 van 8
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Xiphophorus variatus Platy
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Xiphophorus variatus

artikelnr:
Platy
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

Xiphophorus variatus

De platy (xiphophorus variatus) is een sobere vis die prima in een kleiner aquarium met voldoende beplanting kan worden gehouden. Hij behoort tot familie Poeciliidae (eierlevendbarende tandkarpers). Hij komt oorspronkelijk uit Mexico, Midden-Amerika.

- Geslachtsonderscheid

De mannetjes zijn herkenbaar aan de tot voortplantingsorgaan getransformeerde aarsvin, het zogenaamde gonopodium. Deze vissen kunnen 7 cm lang worden.

 - Sociale eigenschappen

Deze levendige en kleurrijke visjes kunnen het niet alleen samen goed vinden, ook andere waterbewoners laten ze met rust. Houd ze echter niet bij roofzuchtige of onverdraagzame vissoorten. In gezelschapsaquarium of in een aquarium met andere (eier)levendbarenden zijn ze uitstekend op hun plaats. Ondanks dat het geen echte scholenvisjes zijn zoals bijvoorbeeld neontetra's hebben ze wel graag gezelschap van meerdere soortgenoten. Het aantal vrouwtjes moet altijd groter zijn dan het aantal mannetjes. de vissen zwemmen hele dag door en houden in alle waterlagen op.

- Temperatuur en watersamenstelling

De watertemperatuur kan het beste zo rond 21-25 °C gehouden worden. De X.variatus is een sterke vis die zich in uiteenlopende waterkwaliteiten voort zal planten. Ideaal is middelhard tot hard water.

- Voedsel

Deze platysoort heeft naast een goede kwaliteit droogvoer vooral behoefte aan algen, die u in verse dan wel gedroogde vorm kunt aanbieden. Voedertabletten worden ook heel goed gegeten, evenals klein levend voer.

- Kweek

De soort behoort tot de eierlevendbarende vissen en is zeer productief. De jongen kunnen al direct na de geboorte voor zichzelf zorgen en eten algjes en fijn stofvoer. er zijn vrouwtjes die hun eigen jongen opeten, maar er zijn er ook die dit juist niet doen. Een en ander lijkt mede afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare ruimte.

Jonge visjes die zich kunnen verschuilen, zullen natuurlijk grotere kans hebben om te overleven. In het gezelschapsaquarium kunt u hiervoor drijfgroen en Javamos aanbrengen.

- Kweekvormen

De X. variatus komt in verschillende kleuren voor. De afgebeelde vis vertoont het meest voorkomende kleurpatroon. Alle soorten zijn weinig veeleisend en dus zeer geschikt voor beginnende aquarianen.

 - Schrijf u gerust in voor onze nieuwsbrief -

Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier