Goud-Elrits

Pimephales promelas

(Goud-Elrits)

 

De "Goud-Elrits" is een kleurvariant van de Dikkop-Elrits(zie foto hieronder). In Amerika wordt dit visje gebruikt om te testen op de giftigheid van water.

 

Latijnse naam: Pimephales promelas

Bekende namen: rosy red minnow, fathead minnow, rosy reds, rosey reds, rosies, tuffy, tuffies, blackhead minnow, tuffy minnow, rosy red feeders, ruby red feeders, red top minnows, etc.

 

Leeftijd: 1 - 4 jaar

Maximale lengte: vrouwtjes 6/7 cm

Kleur: natuurlijk bruin met zwart, roze-rood,-ligt oranje, combinatie kan ook!(gespikkeld, vlekken, etc.)

Levensverschijnselen

Leeft in kleine scholen en voedt zich met visvoer, waterdiertjes, etc. Paait rond juni de hele zomer door(kweek makkelijk, tot +/-600 eieren per vrouwtje).

 

De Goud-Elrits, ook wel minnow genoemd! Is een leuk visje dat niet groter wordt dan 6 a 7 cm. Hij heeft wel wat weg van een kleine Goudwinde, maar als u even wat beter kijkt ontdekt u zo het verschil. Zo is de Goudwinde o.a. slanker qua bouw in tegenstelling tot de Elrits.

 

De Goud-Elrits kweekt makkelijk, waardoor u binnen een korte tijd een aardig visbestand opbouwt uw vijver. Als u bang bent voor overbevolking? Dan is de Zonnebaars ook een optie om erbij te plaatsen, dit omdat de Zonnebaars de jonge Goud-Elritsen als voer ziet.

 

De Goud-Elrits wordt wel de vis voor een plantenvijver genoemd. De Goud-Elrits blijft klein, en is een rustige vis! Maar toch is deze vis best actief, helaas wordt de Goud-Elrits niet ouder dan +/-3 jaar. De Goud-Elrits is een echte insecteneters en laat de ZUURSTOFPLANTEN in uw vijver met rust. Dit maakt de Goud-Elrits tot een zeer gewilde vijvervis.

 

© 2011 Koidream® (Disclaimer)