Opbouw Quarantaine station 2016 - 2017

Opbouw Quarantaine station 2016 - 2018

Inmiddels zitten we over de 250 aquaria, en hebben wij ook een aardige oppervlakte aan vijvervissen! Alleen om de vraag aan vis te voldoen, en om u iets bijzonders aan te bieden. Moeten wij de vissen ook van buiten Europa halen! De meeste vissen kunnen direct door naar hun tijdelijk onderkomen, en zoals de meeste bezoekers weten. Hebben wij een hele hoop aparte systemen die niet met elkaar in verbinding staan, zodat wij deze vissen probleemloos erin kunnen plaatsen. Zodat wanneer deze bekomen zijn van de reis en door ons goed worden bevonden, de verkoop in gaan!!

Maar om onze positie sterk te houden, hebben wij besloten om een echte aparte ruimte om te bouwen tot een quarantaine ruimte. Waar opvang kunnen doen van vijvervis, tropische zoetwatervissen. Maar ook Zeewatervissen, koralen etc. En om eerlijk te zijn, ik ken geen één bedrijf in Nederland die dat ook heeft....

Een quarantaine ruimte voor vissen hoeft niet groot te zijn, als deze maar practisch is. Daarnaast kunnen wij ook de hoogte, wat ook veel voordelen opleverd. Dus wij kunnen aardig wat bakken kwijt..... Het plan is er, alleen nu moet het ook uitgevoerd worden....

Zomer 2016 zijn wij aan de gang gegaan met de ruimte, alleen het was een beste opknap klus...

Het was een kale ruimte, zonder iets. Enkel een stopcontact en wat lampen... Dus strippen die boel.

 

Dan te bedenken dat vroeger hier zelfs de koeien hebben gestaan.... Wel eens waar is er een betonnen vloer in gekomen na de tijd. Maar je ziet de muren moeten wel onderhanden genomen worden.... Dus een maatje van me gevraagd of hij leuk vond om te komen eten, en eh voor wat hoort wat....

Er is hard gerwerkt, de muren zijn strak en zitten mooi in de verf. Het plafon is onder handen genomen en er is nieuwe verlichting aangebracht! Ook zijn wij bezig geweest met de verwarming!!

De ramen worden Voorjaar / zomer 2017 aangepast. Alleen er moet ook geld verdient worden, en het klussen doen we tussendoor!! Ofwel geld verdienen om het uit te geven... Want er komt wat bij kijken, want er zijn aardig wat kg`s stuc en verf doorheen gegaan. Ook aardig wat verwarmingsbuizen en een waterleiding voor koud en warmwater!! Net als een wasbak, afvoer en afvoerrooster in de grond. Mocht er eens water op de vloer komen....

Ook beschik de ruimte over meerdere stroomgroepen. Mocht er bv kortsluiting ontstaan bij een pomp? Dan hebben we een andere stroomgroep waar de luchtpompen op zitten. Zodat de vissen toch voorzien worden van zuurstof. Maar ook kan de switch gemaakt worden bij stroomuitval en kunnen we alles over schakelen op een noodaggregaat!!

De Vloer!

Zoals de vaste bezoekers weten, hebben wij aan de voorkant bij de zeewatervissen een mooie blauwe coatvloer. Dit heb ik toen laten doen door een prof. Alleen nu dacht ik zelf, ga het ook eens proberen of het mij misschien ook lukt?

Eerst de vloer geschuurd, daarna de primer er overheen!! Gezien de vloer best veel putjes in zitten, mag de primer er best dik overheen!!

24 uur later als de primer droog is:

Omdat het 2 compententen zijn, die je met elkaar moet mengen reageerd het best wel snel... Toen ik langzaam aan bijna klaar was, voel je dat het rollen niet zo makkelijk meer gaat, vrij stroef. Dus leuk als je het niet dagelijks doet, wilje netjes werken moet je ook op snelheid werken... Dus in de linker hand een kwast om de plekjes aan te dippen en in de rechter hand de roller om het mooi te maken..... Vervolgens met zwarte spiksels en zilvere glitters over de vloer heen gestrooid, moet zeggen vissen voeren gaat mij beter af....

Dag later ben ik met de coat bezig geweest, het lijk net witte verf! Maar je moet het niet te dik op smeren..... Het resultaat mag er wezen!!

De stelling kan erin, zodat de verwarmingsbuizen verder geinstalleerd kunnen worden!!

In deze stelling hebben wij 2 bakken van 2 meter, die staan bovenop! En 8 bakken van 1 meter. De onderste rij is voorzien van biologen! 2 biologen nemen 2 bakken van 1 meter voor hun rekening en de 2 andere biologen hebben als extra de bak van 2 meter erbij.

Tevens ook 2 grote + 1.300 ltr. systemen.

Daarnaast wordt elke wand benut, dus aan de andere kant ook een stelling met 6 bakken van 1 meter en 2 bakken van 1,5 meter.

wordt vervolgd....

 Update 19-12-2017