Werzaamheden Mei 2015 tot November 2015

De voorkant van de zaak.....

Als je langs de zaak rijd of je omt er voor de eerste keer, dan denk je van zijn ze wel open? Dit omdat de ingang via de zijkant is. Daarnaast van de voorkant lijk het niet zo heel groot, als je bedenkt dat er ook naast aquariavissen ook vijvervissen worden aangeboden.... Maar schijn bedriegd zeker als je eenmaal binnen bent geweest, dan pas zie je hoe groot het allemaal is.....

De voorkant is eigenlijk een apart verhaal, vroeger was er in dat gedeelte een huishoud-, lampenwinkeltje in gevestigd en daarachter (ook van ons) de smederij! Alleen toen wij erin kwamen (oktober 2013), hadden wij nog niet de volle voorkant ter beschikking.

Er was namelijk een tussenwand geplaats, waardoor de bedrijfsruimte in 2 aparte delen bestond. Dit omdat de eigenaar toen in 2013 (wij waren nog in onderhandeling), een deel voor haar zelf had. Dus wij hadden de boel geverf etc. en ingericht met goederen. Die later naar de ruime boven verdieping is verhuist!

Eind 2013 werden wij de nieuwe eigenaar van het gehele object. De vorige eigenaar ging verhuizen, dus kon mooi die wand er tussenuit.

In 2014 hebben we hier ook de goederen gehad, want wij gingen eind 2014 met de boven verdieping aan de gang! Maar toen we boven "klaar"waren konden de goederen mooi naar boven toe verhuist worden.

Na de zomer 2014 kwamen we in bezit van een mooie aquariumstelling! Wij hebben een deel al opgebouwd van 6 meter met een totaal van 36 aquaria`s. Maar in het voorjaar 2015 nadat de goederen naar de bovenverdieping zijn verhuist. Konden we mooi aan de slag. Het oude vloerkleed ging eruit, ook hebben me meteen een afvoer rooster in de grond gemaakt. Want, met water kan het nog wel eens nat worden allemaal.....

De muur moesten we ook onder handen nemen! Want daar zat vroeger houtwerk tegen aan! Tja, vroeger hadden ze niet van die stellingen wat we vadnaag de dag hebben. Maar werdt er van hout echt maatwerk gemaakt. Alleen hout en water is niet echt een goede combi.... Dus weg ermee, en stucen maar.....

Toen we op een gegeven moment was de vloer aan de beurd! Via een klant van me kwam ik bij een bedrijf terecht die zich bezig houd met vloeren! Wij hebben hier gekozen voor een coatvloer. Het voordeel is, dat het makkelijk schoon te maken is. Daarnaast wordt het ook toegepast in ziekenhuizen ed. De mannen zijn eerst druk bezig geweest met schuren, waarna ze met een speciale primer de vloer onder handen hebben genomen.

 

Vervolgens ging de coat erop, met zwarte spikkels en zilver. Waarna het met een soort laklaag werd afgewerkt! En het resultaat mag er wezen.

Links de afvoerrooster, waar het water heen getrokken kan worden. Maar ook makkelijk met dweilen....

De vloer ligt er, dus nu kunnen we weer verder! Gezien er aardig wat bakken erbij komen, en we gekozen hebben om dat deel voor zeewater te gebruiken. Hebben wij ook voldoende stopcontacten nodig.... Ik heb hiervoor gekozen om met waterdichte stopcontacten te werken die wat op de muren bouwen. Zodat we de stellingen goed kunnen voorzien van stroom voor de benodigde verlichting en pompen! De verwarming doen we anders, hiervoor maken we gebruik van de CV en worden er verwarmingsbuizen onder de stellingen geplaatst. immers bij de zoetwaterhoek werk het ook prima.  Het grappige was alleen dat de voorkant van het bedrijf op de CV installatie van het woonhuis zat. Maar dit hebben wij aangepast en doorgekoppeld naar de CV installatie die de bedrijfsruimte voorziet van warmte!

Langzaam aan komen de nieuwe stellingen erbij te staan! Vol laten lopen met water, testen, indraaien en vervolgens voorzien van nieuwe bewoners.....

Op elk systeem hebben wij een filtersysteem voorzien van eiwwitafschuimers en UVC. Overigens het de pompen die wij gebruiken zijn zeer intressant. Door nieuwe techniek is het allemaal zeer energiezuinig, en ik heb er zelfs een stroommeter tussen geplaats om te kijken of het klopte allemaal? En inderdaad het mag bijna geen naam hebben! Daar wordt je vrolijk van. Overigens zijn we nog wat kleine dingetjes aan het afwerken. Ook staat de stelling iets naar voren toe. Zodat ik via de achterkant er goed bij kan! Maar ook heb ik achter de stelling een basin staan waar ik zeewater achter de hadn heb voor als ik onverwahts moet verversen. Of als er mensen zijn die graag kant en klaar zeewater willen kopen.

Overigens, heb ik nog een grote koraalbak maar die staat elders in de zaak. Gezien het grote aantal bakken wat gevuld moest worden met zeevis, lage dieren, koraal en anemoon ed. Is het te duur om in Nederland in te kopen, daarnaast deden we al veel import vanuit Israël. En wist u dat ze in Israël ook tegenwoordig zeevisjes kweken, zoals Nemo`s.... Overigens is er wereldwijd maandelijks een vraag naar 40.000 exemplaren.... Dus vanuit Israël kunnen wij al diverse bakken vullen met mooie visjes. Alleen om het aanbod breder te maken, importeren wij ook vanuit Vietnam, Hawaii en Indonesie. Ofwel echte mooie imports, en het meeste gaat bij ons richting andere groothandels en winkels van siervissen. Immers wij zijn niet voor niks Viskwekerij, Importeur & Groothandel.

 De vijver in de voorkant 2015 - 2016