Begin 2014

Als eerste wensen wij iedereen de beste wensen voor 2014 toe, en dat het maar een mooi jaar mag worden!!

Wij zitten niet stil, en zijn inmiddels met de voorkant bezig! Er zaten hier 2 ruimtes, en hebben de tussen muur weg gehaald zodat er een grotere ruimte ontstaat!

Wel een puinhoop zo, maar wij gaan er wat mooi`s van maken!! Immers de achterkant van deze foto is ook mooi gelukt! In deze hoek willen wij OASE-producten mooi gaan presenteren. Alleen moeten nog wat voorzieningen aanbrengen zoals bv stopcontacten, vochtafzuigsysteem etc! Maar ook links en rechts wat kleur op de muren......

In het winterseizoen zijn wij op het moment dinsdags en donderdags gesloten! Want wij zijn nu druk bezig om de koi-afdeling in orde te maken!

Afgelopen week heb ik alle TL-lampen van het plafon afgehaald! Want er moet vernieuwd worden! Daarnaast gaan wij het gehele plafon blauw maken..... Ik weet het het is zeer gewaagd, maar er zijn inmiddels al een paar banen gedaan en het resultaat ziet er prachtig uit! Dus ik kan niet wachten tot het allemaal klaar is! Overigens koi-ruimte... Eigenlijk is de foto hierboven 1 van de ruimte`s voor de koi`s. Want missen jullie niet de grote zwarte bak waar de grote koi`s in zwemmen.... Die staat in een andere ruimte! Kortom wij zijn op het moment met 2 projecten aan het werk, en dan hebben we hierna weer nieuwe projecten die gedaan moeten worden.

Kortom de klok tikt door..........

De afgelopen weken hebben wij weer hard gewerkt. De muren mooi (appeltjes) groen en het plafon en de palen, kozijnen blauw. Ook een mooi kozijn achter erin geplaatst. Want de ruiten waren zwart van de spikkels van het slijpwerk, en schoonmaken was geen optie meer! Inmiddels zijn wij nu druk bezig om bakken te plaatsen.

De grote U-systeem bestaande uit 15 tanks. Worden opgedeeld in 5 groepen van 3 bakken, elk voorzien van een eigen filter, emmer & Schepnet. De bakken zijn voorzien van ruiten, zodat de vissen van alle kanten bekeken kunnen worden. Want de bakken zijn +/- 1,5 meter hoog. Dus het is ook genieten voor de kids. Het wordt alleen even puzzelen hoe wij de boel verder gaan inrichten en waar wij alle tanks gaan plaatsen. Want we hebben ze er ook bij zitten van 6 meter lang.....

 

Vroege zomer 2014

- Eigen kweek koi`s & Steuren

Door het vroege voorjaar, hebben wij heel snel moeten schakelen. Wat inhoud, dat wij de ruimte hierboven even geen aandacht hebben gegeven. En ons hebben gericht op een andere ruimte. De Ruimte waar onze eigen kweek koi`s en de steuren komen te zwemmen... Dit systeem is gelukkig een stuk simpeler, gezien onze eigen kweek koi van dezelfde vijvers komen en enkel op maat gesorteerd worden.

Deze ruimte is dan ook weer apart van de import koi`s, en ook hier gebruiken wij weer speciale emmers en netten die enkel in deze ruimte gebruik mogen worden. En het systeem kent ook z`n eigen filtersysteem die is voorzien van een krachtige UVC. Zodat onze eigen kweek koi`s hierin goed te houden zijn, zodat ze probleemloos de vijver in kunnen of naar de handel toe. Echter zullen wij eind 2014 deze ruimte weer leeg halen (als het vijverseizoen voorbij is), om hem verder klaar te maken.....

- Goudvissen, Winde`s, Elritsen, Graskarper, Zilverwinde Zonnebaarzen...

Als je denk dat we alle ruimtes nu gevuld hebben.... Vergeet het maar, wij hebben nog een mooie ruimte. En hierbij is het verhaal hetzelfde als de ruimte van de eigen kweek koì`s. Ook deze ruimte is nog niet af, en zullen wij na het vijverseizoen verder af gaan maken....

 

Zo hebben we weer een ruimte gevuld met 24 bakken, gevuld met vis. En ook hier geld dat ieder systeem z`n eigen netten en emmers heeft.

 

- Import koi ruimte

In deze ruimte kunt u de vissen van alle kanten bekijken! Het systeem wat u hierboven op de foto ziet is verdeeld over 15 ruime bakken. Waarvan die weer opgedeeld zijn tot 5 gesloten systemen, elk systeem is voorzien van een eigen afvoer, filtersysteem, emmer en net. In het midden bevind zich de werkruimte, waar wij u zo optimaal mogelijk kunnen bedienen.

Tevens, wat niet terug te vinden is op de foto! Zijn er nog andere systemen in de ruimte voorzien met mooie import koi of grote steuren / Meervallen van +/- 1 meter.

Wij verwennen de mensen graag, en hebben dan ook een groot assortiment zeer hoogwaardig vis, steur, en Koivoer van onze Fishtale lijn. Dit voer gebruiken wij ook op de kwekerij, en is gericht op de huidge omstandigdheden en ons hollandse klimaat.

Veel werk

Wij hebben ons de afgelopen maanden behoorlijk ingezet, en klaar is het nog zeker niet. Alleen het is soms even kijken hoe wij het e.e.a. moeten aanpakken, want voor sommige klussen is goed weer van belang!

Want zo hebben wij nog een bovenverdieping van een paar honderd(en) vierkante meter. Maar ook hebben wij achter ons pand ook nog eens een groot buitenterrein van +/- 1.000 m2. Dus de boven verdieping komt van de winter wel.

 

Alleen wij hebben 2 ruime boxen op ons terrein staan, die mij in de weg staan. Want wij willen namelijk vanaf die stenen muur (ruim 25 meter verder) tot aan de garageboxen een hele waterplanten hoek bouwen! En links (wat niet te zien is op de foto) nog wat mooie grote vijvers. Dus wij gaan aan de slag met een plan van aanpak.....

 

Inmiddels hebben wij de garageboxen weg gehaald en afgevoerd... Om even een idee te geven, de grote bak links is 6 meter lang. En de waterplantenhoek hieronder is slechts tijdelijk.. Het is de bedoeling dat die rechts achter komt, en dan naar de voren toe tot ongeveer de bestrating!

Bij de rode boom achter, gaan wij een terrasje bouwen van +/- 30m2. Wat voorzien wordt met een zitje, zodat men daar even lekker kan zitten en genieten van het uitzicht. Tevens willen wij het ook voorzien van gratis Wifi!! Roken is bij ons op het terrein binnen als buiten niet toegestaan + honden zijn ook niet toegestaan. Het klinkt streng allemaal, maar wist u dat honden ziektes kunnen overbrengen. Daarnaast sigarettenpeuken zijn dodelijk voor vissen, dus dat kunnen wij in onze kweek en showvijvers niet gebruiken. Maar wilt een roken (geen paniek), dan kan dat natuurlijk op de parkeerplaats buiten  voor ons bedrijf.

 

 

Winter 2014 / 2015