Xiphophorus Maculatus - Coral Platy

 
Artikel 7 van 8
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Xiphophorus Maculatus - Coral Platy p.st
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Xiphophorus Maculatus - Coral Platy

artikelnr:
p.st
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

De Coral Platy (Xiphophorus Maculatus) komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika vindbaar in landen zoals Mexico, Guatamala en Honduras.

Geslachtsonderscheid

De mannetjes zijn herkenbaar aan de tot voortplantingsorgaan getransformeerde aarsvin, het zogenaamde gonopodium, De vrouwtjes zijn wat groter dan de mannetjes en hebben bovendien een vollere buikpartij.

Lengte

De vrouwelijke platy's kunnen ongeveer 6 cm lang worden. De mannetjes blijven kleiner.

Huisvesting

Platy's zijn eenvoudig te houden visjes die zich in het kleinere aquariums prima op hun gemak voelen. Ze houden echter wel van een enigszins beplant aquarium.

Sociale eigenschappen

Platy's zijn zeer vreedzaam, actieve visjes die zich in alle lagen van het aquarium ophouden.Ze zijn uitermate geschikt voor het gezelschapsaquarium. Plaats ze niet bij grote of roofzuchtige vissen omdat deze veel te agressief ten opzichte van deze vriendelijke kostgangers zijn. Aangezien platy's graag het gezelschap van soortgenoten hebben, kunt u het beste een aantal exemplaren samen houden (zorg voor dat u meer vrouwtjes dan mannetjes in het aquarium hebt).

Temperatuur en watersamenstelling

22-25C°. Platy's stellen erg weinig eisen en voelen zich in bijna iedere watersamenstelling thuis.

Voedsel

Platy's zijn alleseters. Zij eten graag droogvoer en kunnen hier ook probleemloos oud mee worden, maar zo nu en dan zullen ze levende muggenlarven, artemia en watervlooien als delicatesse zeer op prijs stellen. Platy's hebben bovendien veel behoefte aan plantaardige voeding. Ze grazen de algen van planten en stenen af. Wanneer er geen algen in het aquaruim aanwezig zijn, moet u de dieren wat vlokkenvoer voor planteneters verstrekken, (S.Flora, Premium Tabs.)

Kweek

Platy's zijn eierlevendbarende visjes die zich op vrij eenvoudige wijze voortplanten. De  grootte van de worp is, zoals bij veel andere gelijksoortige vissen, afhankelijk van de leeftijd en de conditie van de ouderdieren, maar ligt meestal zo rond de tien tot vijftig jongen. De jongen zijn relatief klein en groeien niet zo snel als bijvoorbeeld jonge zwaarddragers. U kun ze zowel kleine algjes als fijn stofvoer (S.Micron) geven. In een ruim gezelschapsaquarium met voldoende schuilmogelijkheden (te creëren met drijfgroen en Javamos) zullen de sterkste visjes overleven, maar u kunt er ook voor kiezen om voor hen een apart bakje in te richten.

Kweekvormen

Door gerichte kweek zijn er in de loop van de tijd ontelbaar veel verschillende mooie kleuren en kweekvormen onstaan, maar ook in het oorspronkelijke vindgebieden zien we platy's in de meest uiteenlopende kleuren. Zij komen onder andere vooor in het geel, rood (koraalplaty), zwart, blauw en gevlekt. Ook zijn er soorten in diverse kleuren met een hoge rugvin. (Xipho. Maculatus Hifin)

Bijzonderheden

Deze vissen zijn geschikt voor beginners die voor het eerst beginnen met eerste aquarium.

 

 - Schrijf u gerust in voor onze nieuwsbrief - 

 

Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!

 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier