Slakken

Ronde slakken
De slakjes (zie ook hieronder) kunt U bestrijden bijv. met een kogelvisje. Hij eet slakken, maar als deze op zijn kan hij ook achter de vissen aangaan en het is een 'moeilijk' visje. Ook kunt U dit soort slakjes bestrijden met bijv. HS Aqua Gastrocell.

Het is zeer belangrijk voordat U met een anti-slakkenmiddel gaat werken eerst zoveel mogelijk slakken te verwijderen, het water te testen (een lage pH is gevaarlijk ... lees de bijsluiter), de kool uit het filter te verwijderen, dagelijks de dode slakjes verwijderen (ivm waterbederf) en na de kuur verse kool in het filter. Nadien kan het nuttig zijn bijv een paar Botia's in het aquarium te doen deze eten vaak de jonge slakjes e/o de  eieren !

 

Hoorntjes slakken (puntachtig)
Deze kunnen werkelijk een plaag zijn. Overdag (als het licht aan gaat) kruipen dit soort slakjes veelal in de bodem en 's-nachts komen ze weer te voorschijn.

Het slakje heeft weinig (tot geen) natuurlijke vijanden gezien zijn zeer harde hoorn, een kogelvisje kan bijv. dit  soort slakjes niet aan. Bij gebruik van een zgn. anti-slakkenmiddel kruipen ze de bodem in en wachten daar totdat het middel is uitgewerkt.

 

 

Op onze website vind u een greep uit ons steeds groter wordende aquarium vissen assortiment.
Graag nodigen wij u uit in onze winkel te Valburg om het volledige assortiment te bekijken, met alle soorten vissen, waterdieren en waterplanten verdeeld onder meer dan 250 aquaria…

 

 

VOLLEDIGE TEKST