Regenboogvissen

De regenboogvissen (Melanotaeniidae) behoren tot de orde van de Koornaarvisachtigen (Atheriniformes) en zijn  een familie van kleine, kleurrijke, zoetwater vissen die aangetroffen worden in noordelijk en oostelijk Australië en Nieuw-Guinea en in de Zuidoost Azië Eilanden.

Het dominante regenboogvisgeslacht en diens vele soorten hebben een naam afgeleid van algemene naam Melanotaenia van het Oud-Grieks Melano (=zwart) en taenia (=band hebben). Vertaald betekent het "zwarte band  hebbende" en is een referentie naar de in de zij aanwezige zwarte band die over de lichamen lopen van de vissen in het geslacht Melanotaenia.

Regenboogvissen zijn populaire auquariumvissen, blue-eyes van het geslacht Pseudomugil, die een ander kleine  kleurrijke vis zijn in een vergelijkbare leefomgeving. Wilde regenboogvispopulaties zijn sterk beïnvloed door de agressieve geïntroduceerde Gambusia holbrooki.

.Op onze website vind u een greep uit ons steeds groter wordende aquarium vissen assortiment.
Graag nodigen wij u uit in onze winkel te Valburg om het volledige assortiment te bekijken, met alle soorten vissen, waterdieren en waterplanten verdeeld onder meer dan 250 aquaria…

 

 

VOLLEDIGE TEKST