Killivis

Killivissen zijn kleine eierleggende tandkarpers die in een groot deel van de wereld voorkomen, met name in de Zuid-Amerikaanse regenwouden maar ook in het zuiden van Europa en de regenwouden van Azië. Ze leven in  meren, beken en poelen. Sommige van de poelen waarin ze leven drogen 's zomers op. Ze worden in het aquarium meestal niet ouder dan twee jaar en er zijn soorten zoals de Epiplatys annulatus die zich al voortplanten in een bakje  van 5 liter. De eieren worden tijdens de lente afgezet in de bodem en verkeren daar in rust tot de poelen in de herfst weer vollopen door regen en overstromingen. Killi is afgeleid van het woord kilde dat "klein stroompje" of "beekje" betekent.

De killivissen vormen geen taxonomisache eenheid: de naam is een verzamelnaam voor diverse families.  Sommige soorten zijn gespecialiseerd in het bejagen van andere killivissoorten, terwijl andere zich voeden met kleine ongewervelde dieren zoals muggenlarven. De soorten variëren in lengte van 2 tot 20 centimeter.

Op onze website vind u een greep uit ons steeds groter wordende aquarium vissen assortiment.
Graag nodigen wij u uit in onze winkel te Valburg om het volledige assortiment te bekijken, met alle soorten vissen, waterdieren en waterplanten verdeeld onder meer dan 250 aquaria…

VOLLEDIGE TEKST