Discus Siner

Na het sluiten van Discuskwekerij Stendker, is Koidreams Viskwekerij opzoek gegaan naar een goede kweker van Discus voor een betaalbare prijs. Naast de mooie Discus van Piwowarski, was het assortiment nog niet compleet zoals wij dat jaren lang hadden met Stendker hadden. Wij zijn uitgekomen bij Discus Siner waar wij vanaf heden de importeur en verdeler van zijn in de Benelux. Particulieren als handelaren kunnen daarom bij ons in Valburg terecht voor deze mooie Discus.

Discus – Siner is het familiebedrijf, Onze filosofie bij het houden van discusvissen is om zulke omstandigheden voor hen te creëren, in termen van watersnelheid (de filtratie, de capaciteit van de tanks) en voer, zodat ze snel zullen groeien en een sterke immuniteit hebben. Daarom kunnen ze een mooi schijfvormig lichaam en een maat bereiken met een goede aanpassing aan een nieuwe omgeving in de aquaria van onze klanten.

Discus Siner is er door de jaren heen in geslaagd om ervoor te zorgen dat deze vissen geen parasieten meer hebben zoals kieuwwormen, nematoden (capillaria sp., camallanus sp., oxyuris sp.) en testodes (lintwormen). Deze parasieten remmen de groei, vooral bij kleine vissen tot 5 centimeter, maar beperken ook de welvaart van vissen van alle soorten en maten. Zweepwormen zijn latente parasieten, die helpen bij de vertering in de darmen van een vis. Zodra de immuniteit verloren is gegaan, wat kan worden veroorzaakt door problemen met water, maar vooral door voer van lage kwaliteit, zullen deze parasieten zich snel gaan voortplanten. Als gevolg van dit proces stoppen de vissen met eten, kunnen ze niet groeien en kunnen ze sterven. Tot 2013 voerden we onze vissen met een mengsel van een runderhart met vitamines en korrels van verschillende commerciële merken. We hebben na dit soort voeren ontdekt dat sommige vissen heel goed zullen groeien, maar andere zullen achterop raken en niet floreren. Dat was de reden dat wij zijn begonnen met het ontwikkelen van eigen voermengelingen. In eerste instantie waren het de diepvriesmengsels op basis van runderhart, later voegden we nog een eiwitcomponent, zetmeel, algen, kruiden en een component voor viskleuring toe. We zijn erachter gekomen dat vissen in bevroren vorm niet alle noodzakelijke componenten kunnen ontvangen, die hen van de volledige voeding zouden voorzien. Daarom zijn we begonnen ze te voeren met korrels van verschillende bedrijven, maar het bleek alleen maar dat als we de volledige, uitgebalanceerde voeding willen, er geen compleet voer voor Discus te vinden is op de markt. markt. Het waren ofwel korrels met een hoog eiwitgehalte, de andere bevatten algen of probiotica en het bleek dat ze, hoewel ze het ene soort voer accepteerden, een ander soort voer weigerden, wat uiteindelijk de prijzen van een voer zou verhogen. vanwege de noodzaak om meer soorten te kopen en het water vaker te verversen, omdat niet alle korrels werden geconsumeerd.

Op basis van al deze bevindingen hebben we besloten om met onze eigen formule te komen, die, zonder compromissen, alle componenten zou bevatten die nodig zijn voor een volledig en uitgebalanceerd dieet voor een zeldzame vis, zoals Discus, en ook voor een wilde vangst. In 2018 hebben we, na jarenlang proberen in onze veredelingsfaciliteiten, ons eigen merk granulaat ROYAL MENU op de markt gebracht, wat natuurlijk ook bij Koidreams Viskwekerij in Valburg te koop is. Deze korrels voldoen aan alle eisen voor het voeren van een vis vanaf de 10e levensdag tot een volwassen vis, omdat wij ze in 5 verschillende fracties aanbieden. Vissen in alle soorten en maten nemen ons granulaat graag in ontvangst.

 

VOLLEDIGE TEKST