Kogelvis - Tetraodon biocellatus / steindachneri

 
Artikel 5 van 5
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Tetraodon biocellatus / steindachneri Kogelvis
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Tetraodon biocellatus / steindachneri

artikelnr:
Kogelvis
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

De kogelvis behoort tot familie (Tetraodontidae) kogelvissen. Deze vis komt oorspronkelijk voort uit Zuid-Oost Azië, Thailand, Maleisië, Sumatra en Borneo.

Geslachtsonderscheid

Het verschil tussen de geslachten is erg moeilijk te zien. Waarschijnlijk zijn de volwassen vrouwtjes wat groter en gevulder dan de mannetjes.

Lengte

Tot 6 centimeter

Huisvesting

Kogelvisjes kunnen in kleinere aquaria worden ondergebracht. Gezien hun typische en bedachtzame manier van voortbewegen, hebben ze niet veel vrije zwemruimte nodig. Ze houden zich voornamelijk op tussen de beplanting, op zoek naar voedsel.

Sociale eigenschappen

Zolang er voldoende voedsel (in de vorm van slakken) in het aquarium aanwezig is, zal de vis niemand lastigvallen, maar een tekort hieraan zal de vis 'hapjes' nippen uit medebewoners. Hou in ieder geval slechts één exemplaar tegelijk en plaats dit niet bij visjes die erg teer of schuw zijn.

Temperatuur en watersamenstelling

22-26 C°. Deze kogelvisjes zijn weinig gevoelig voor de watersamenstelling.

Voedsel

Kogelvisjes hebben een sterkte voorkeur voor slakjes, waarnaar ze de hele dag naar op zoek zijn tussen het fijne gebladerte. Met hun sterke bek kraken zij de huisjes open om de inhoud te veroberen. Ze lijken dan ook ideale visjes voor aquarianen de te kampen hebben met slakkenoverschot, maar nadat ze deze ongewenste kostgangers in een recordtempo weg zijn veroberd, worden de kogelvisjes al snel roofzuchtig en zullen ze bij gebrek aan beter uw vissenbestand reduceren. Tegen de sterke kaken van dit visje zijn slechts weinig aquariumbewoners opgewassen; daarom zijn deze vissen op lange termijn moeilijk te houden. Dagelijks bijvoederen met slakken en mosselen is noodzakelijk. Soms eten ze ook fijne stukjes runderhart.

Kweek

Het kweken van deze visjes is tot dusverre in gevangenschap nog niet gelukt. Het is echter wel bekend dat het mannetje broedzorg pleegt.

Bijzonderheden

Alhoewel de meeste kogelvissoorten graag in brak water leven en dus behoefte hebben aan wat zeezouttoevoeging, komt deze soort van nature alleen in zoetwater voor.T. biocellatus heeft dus geen behoefte aan toevoeging van zeezout.

- Schrijf u gerust in voor onze nieuwsbrief -

 

Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!

 

 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier