Gnathonemus petersii - Olifantvis

 
Artikel 3 van 5
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Gnathonemus petersii - Olifantvis Olifantvis
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Gnathonemus petersii - Olifantvis

artikelnr:
Olifantvis
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

Familie: Mormyridae (tapirvissen)

Vindplaats: Afrika, vooral in Kameroen en Nigeria, in stilstaand en langzaam stromend water.

Geslachtsonderscheid: De mannetjes zijn herkenbaar aan de inkeping in de aarsvin. Bij de vrouwtjes is de aarsvin recht.

Lengte: Tot ongeveer 18 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: Olifantvissen zijn erg warmtebehoeftig en temperaturen onder de 24 graden celcius kunnen ze ziek maken. De watersamenstelling is voor deze vissen niet zo heel belangrijk, al kunne ze slecht tegen waterverversingen. Ideaal is een pH rond de 6,5.

Huisvesting: De olifantvis hoort thuis in grotere aquaria. Hij houdt niet van een felle verlichting, dus drijfgroen is noodzakelijk. De vis stelt veel schuilmogelijkheden in de vorm van een dichte beplanting en kienhout erg op prijs. Omdat deze soort in de bodemgrond woelt, moet u zorgen voor een bodembedekking die bestaat uit fijn, afgerond (en zeker niet scherp) grind of schoongewassen zand.

Sociale eigenschappen: De dieren houden zich bij voorkeur in de onderste waterlagen op. Overdag zult u ze weinig zien, dan verstoppen ze zich liever. Tegen de schemering gaan ze op zoek naar voedsel. Geef ze daarom ook alleen tegen de avond wat eten, anders is alles al opgegeten door de andere aquariumbewoners als deze vissen actief worden. Als solitair komen deze vissen het beste tot hun recht, aangezien ze onderling nogal eens onverdraagzaam en zelfs agressief kunnen zijn. Andere aquariumbewoners laten deze merkwaardige vissen echter links liggen, mits ze niet al te opdringerig zijn. De olifantvis is territoriumvormend en wenst in zijn territorium niet gestoord te worden.

Voedsel: De olifantvis neemt vrijwel alleen voedsel van en uit de bodem op. Tubiflex wordt goed en graag opgenomen, en dat geldt ook voor ander levend voer. Geef de dieren daarnaast wat vlokkenvoer en kleinere stukjes geblancheerde sla.

Kweek: Onbekend.

Bijzonderheden: De olifantvis is niet eenvoudig gezond te houden. De beste resultaten worden behaald in een aquarium met een rustige standplaats, 'oud' aquariumwater, een afwisselnde voeding en beslist niet te veel medebewoners waar hij steeds door wordt gestoord.

 

 
https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier