Bunocephalus coracoideus - banjomeerval

 
Artikel 7 van 24
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Bunocephalus coracoideus - banjomeerval
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Bunocephalus coracoideus - banjomeerval

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Aspredinidae (braadpanmeervallen)

Onderfamilie: Bunocephalinae

Vindplaats: Amazonegebied

Geslachtsonderscheid: De vrouwtjes zijn doorgaans wat voller dan de mannetjes.

Lengte: Tot ongeveer 14 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 21-27 graden celcius. Deze vissen zijn vrijwel ongevoelig voor de watersamenstelling.

Huisvesting: Deze vis stelt weinig eisen, maar wil wel graag een mogelijkheid hebben om zich zo nu en dan onder te graven. Een (gedeeltelijke) zandbodem vormt dan ook een ideale bodembedekking. Vanwege dit ondergraven en zijn neiging tot woelen, hoort deze vis niet in een dichtbeplant aquarium thuis. Weer ruw grind en andere scherpe uitsteeksels uit het aquarium, aangezien de vis zich hieraan kan verwonden.

Sociale eigenschappen: Probleemloze, vreedzame bodembewoner, die zowel als solitair als met meerdere soortgenoten gehouden kan worden. De vissen houden zich bij voorkeur op de bodem en in de onderste waterlaag op. Overdag houden de zich meestal verscholen, soms verstoppen ze zich in de bodemgrond. Tegen de schemering worden ze pas echt actief en gaan ze opzoek naar voedsel.

Voedsel: Alleseter. Voedertabletten voor bodembewoners verdienen de voorkeur (S. Viformo), maar deze vissen eten ook graag levend voer zoals tubiflex en muggenlarven. Verstrek het voer altijd pas wanneer de schemering invalt, want anders is alles al door de andere aquariumbewoners opgegeten tegen de tijd dat de vis actief wordt.

Kweek: Over de voortplanting van deze vissen in aquaria is tot dusverre weinig gekend. In de natuur graven de dieren een kuil op een beschutte plek waar de eitjes in worden gelegd. De eitjes worden door beide ouderdieren beschermd tegen al te hongerige of nieuwgierige vissen.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier