Brachygobius xanthozona - bijtje

 
Artikel 6 van 24
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Brachygobius xanthozona - bijtje
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Brachygobius xanthozona - bijtje

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Gobiidae (grondels)

Vindplaats: Indonesië, in kustgebieden.

Geslachtsonderscheid: De geslachten zijn niet altijd eenvoudig te onderscheiden, maar een geoefend oog herkend het vrouwtje aan haar vollere buik. Tijdens de paartijd zijn de vrouwtjes duidelijk bleker van kleur.

Lengte: Tot ongeveer 4 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 26-29 graden celcius. Minimaal 20 DH, pH 8. Voeg eens per week een paar flinke scheppen zeezout aan het aquariumwater toe. Deze vis houdt namelijk van brak water (half zee-/ half zoetwater) en gedijt daarom erg goed in brak-wateraquaria.

Huisvesting: Het bijtje is niet zo'n zwemmer en voelt zich daarom prima thuis in een klein aquarium. In het gunstigste geval is dit aquarium speciaal voor deze vis ingericht, zodat de weatersamenstelling en de inrichting volledig op deze soort zijn afgestemd. In gezelschapsaquaria kan dit visje evenwel ook worden gehouden, mits aan een aantal eisen wordt voldaan. De visjes verschuilen zich graag tussen dik plantendek, dus zorg ervoor dat er voldoende planten in het aquarium aanwezig zijn. Ook kienhout en stenen worden voor dit doel benut en zijn dus wenselijke inrichtingselementen.

Sociale eigenschappen: Bijtjes zijn erg rustige visjes. Meestal 'liggen' ze ergens tussen de planten op een groot blad of op de bodem als daar voldoende beschutting is. Wat betreft de omgang met andere vissen hoeft u geen problemen met deze kleine zwart-geel gestreepte visjes te verwachten. Ten opzichte van elkaar zijn ze echter niet altijd even vriendelijk; de vissen betrekken een eigen territorium en daarin worden buiten de paartijd geen soortgenoten toegelaten. Houd, om problemen te voorkomen, daarom liever niet meer dan twee visjes in hetzelfde aquarium.

Voedsel: Deze vis is geen gemakkelijk tevreden te stellen kostganger. Deze kieskeurige dieren eten eigenlijk alleen maar klein levend voer, zoals bijvoorbeeld tubiflex en muggenlarven. Ingevoren voedseldieren eter ze eventueel ook wel, maar droogvoer nemen ze zelden of nooit op.

Kweek: Het kweken van deze leuke visjes is een ingewikkelde kwestie die is voorbehouden aan specialisten. Het mannetje neemt altijd de verzorging en de verdediging van het legsel op zich.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier