Dwerg zonnebaars - Elassoma evergladei

 
Artikel 6 van 12
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Dwerg zonnebaars - Elassoma evergladei
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Dwerg zonnebaars - Elassoma evergladei

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Centrarchidae (zonnebaarzen)

Vindplaats: Zuidelijke deel van Noord-Amerika (Everglades)

Geslachtsonderscheid: Het opvallendste verschil tussen de geslachten is dat de vrouwtjes vrijwel doorzichtige vinnen hebben, terwijl die van de mannetjes enigzinds gekleurd zijn.

Lengte: Tot 4,5 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: De visjes kunnen temperaturen van 7-27 graden Celcius vrijwel zonder problemen verdragen, maar voelen zich duidelijk optimaal in een water temperatuur rond de 20 graden Celcius. De E. evergladei past bijzonder goed in een onverwarmd aquarium. Het is bevordelijk voor de gezondheid en de paarbereidheid van de vissen om de in watertemperaturen van 8-10 graden Celcius te laten overwinteren. Deze vis stelt geen hoge eisen aan de watersamenstelling.

Huisvesting: In kleinere aquaria komen deze kleine Amerikanen het beste tot hun recht. Aangezien de visjes enigzinds schuw zijn, is een dichte beplanting vereist, met daarnaast voldoende schuilmogelijkheden zoals kienhout en stenen. Om het gedrag van deze visjes goed te kunnen bestuderen en ze wellicht na te kweken is een soortaquarium zonder andere vissen geschikt.

Sociale eigenschappen: De visjes betrekken een territorium. Het in eerste instantie onopvallenden voorkomen wordt goedgemaakt door het typische gedrag dat ze vertonen; ze hebben een eigenaardige manier van voortbewegen en houden zich vooral in de onderste waterlagen op. Ten opzichte van andere vissen zijn ze bijzonder verdraagzaam. Helaas zijn ze wat schuw, waardoor ze zich weinig zullen laten zien als hun medebewoners drukke zwemmers of minder vriendelijke vissen zijn.

Voedsel: Deze visjes blijven met een basis van geschikt droogvoer (S. Flora) in goede conditie, mits het dieet wordt aangevult met watervlooien, artemia en tubifex. Daarnaast hebben de vissen behoefte aan plantaarig voedsel (algen).

Kweek: Als de dieren een koude overwintering hebben doorgemaakt en ze in goede conditie zijn, zullen ze, als de temperatuur stijgt, vanzelf tot paring overgaan en eitjes afzetten. Deze visjes plegen geen verwoede broedzorg, maar laten hun broedsel en jongen wel met rust, zoat ze doorgaans niet hoeven worden uitgevangen.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief


sluiten
Hier komt het formulier