Cyphotilapia frontosa

 
Artikel 5 van 12
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Cyphotilapia frontosa
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Cyphotilapia frontosa

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cichlidae (cichliden)

Vindplaats: Grote meren in Afrika.

Geslachtsonderscheid: Een kenner ziet bij vorwassen dieren kleine verschillen in lichaamsbouw.

Lengte: In de vrije natuur, waar de vissen in enorme meren op grote diepte leven, worden deze cichliden soms 40 centimeter lang. In het aquarium zullen ze doorgaands zelden langer dan 25 tot 30 centimeter worden.

Temperatuur en watersamenstelling: 22 tot 25 graden celcius, 9-12 DH, pH 7-8. Een krachtige motorfilter is noodzakelijk om het water zuiver ter houden.

Huisvesting: De C.frontosa hoort thuis in grote, ruime aquaria met veel zwemuimte en rotspartijen ter decoratie en als schuilgeledenheid. Hij woelt zo nu en dan in de bodem, maar laat de planten daarbij meestal met rust. Water dat steeds in beweging is, heeft de voorkeur boven (vrijwel) stilstaand water.

Sociale eigenschappen: Deze soort vormt een onafscheidelijk paar dar samen intrek een territorium neemt. Kleine vissen worden als welkome aanvulling op het menu gezien. In een groter aquarium (vanaf 1,5 meter) met voldoende schuilmogelijkheden kunnen deze vissen heel goed met een of twee andere (grotere) cichlidenparen samen worden gehouden. Ook laten de vissen een grote, solitair levende meerval meestal met rust.

Voedsel: Deze vissen geven de voorkeur aan krachtig levend voedsel zoals jonge visjes en rode-muggenlarven. Stukjes runderhart en mossel vallen goed in de smaak. Sommige exemplaren nemen ook droog voer op. (S. Diskus)

Kweek: Deze vissen behoren tot de muilbroeders. Een hecht paar gaat onder goede omstandigheden vanzelf over tot voortplanten; u hoeft hier geen bijzondere zorg aan te besteden. Nadat de eitjes zijn afgezet, houdt het vrouwtje deze in de bek om ze 'uit te broeden'. Ze eet tijdens deze periode niet of nauwelijks en daarom horen de vissen al voor het voortplantingsseizoen (lente) in een optimale conditite te zijn. De jonge visjes gebruiken de bek van hun moeder als schuilplaats bij gevaar.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier