Apistogramma borelli - blauwe dwergcichlide

 
Artikel 3 van 13
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Apistogramma borelli - blauwe dwergcichlide
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Apistogramma borelli - blauwe dwergcichlide

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cichlidae (cichliden)

Vindplaats: Zuid-Amerika (rio Paraguay en Mato Grosso)

Lengte: Vanaf 4 (vrouw) tot 8 centimeter (man)

Temperatuur en watersamenstelling: 24 graden celcius, 4-14 DH en pH 6-7. Deze vissen kunnen slecht tegen vervuild water. Regelmatige gedeeltelijke waterverversingen zijn dan ook noodzakelijk.

Geslachtsonderscheid: Het verschil tussen de geslachten is vrij duidelijk te zien. Het mannetje is niet alleen opvallend groter, maar ook kleurrijker dan het vrouwtje en heeft bovendien meer uitgesproken, puntiger toelopende vinnen.

Huisvesting: De A. borelli kan vanwege zijn geringe grootte heel goed in kleinere aquaria gehouden worden. Omdat deze soort een territorium vormt, moet u zorgen voor voldoende schuilmogelijkheden (kienhout, rotspartijen). Een donkere bodemgrond, voldoende schuilmogelijkheden en een rijke, dichte beplanting zijn wenselijk.

Sociale eigenschappen: Deze vissen vormen een paar dat samen 'intrek neemt' in een territorium en zolang andere vissen daaruit wegblijven is er weinig aan de hand. Tijdens de voortplanting echter, worden deze vissen een stuk onverdraagzamer richting overige aquariumbewoners. Wilt u naast de A. borelli ook andere vissoorten houden, zorg dan voor een ruimer bemeter aquarium en vooral ook voor veel schuilmogelijkheden.

Voedsel: Levend voer is beslist noodzakelijk, aangezien deze vissen niet allemaal droogvoer willen opnemen.

Kweek: Het paartje zondert zich in het territorium af en zet de eitjes af in een holletje. Zowel het mannetje als het vrouwtje bewaakt en verzorgd zowel de eitjes als het jongbroed. Sommige beschrijvingen melden dat een mannetje van deze soort er meerdere vrouwtjes op na kan houden. Deze worden dan allemaal door het zelfde mannetje bevrucht en beschermd tegen indringers. De jongen hebben behoefte aan klein levend voer.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier