Dermogenys pusillus

 
Artikel 2 van 8
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Dermogenys pusillus
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Dermogenys pusillus

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Hemirhamphidae (halfsnavelbekken)

Vindplaats: Maleisië, Thailand, Vietnam, Filippijnen en Indonesië.

Geslachtsonderscheid: De mannetjes zijn kleiner dan de vrouwtjes en kenmerken zicg daarnaast door een rode vlek op de rugvin.

Lengte: Tot ongeveer 7 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 18-27 graden celcius, 9-13 DH, pH 7. Het komt de conditie en gezondheid van de dieren ten goede wanneer u zo nu en dan wat zeezout aan het aquariumwater toevoegt.

Huisvesting: Dit halfsnavelbekje houdt zich op in de bovenste waterlagen, waar het op zoek is naar kleine insecten die in het water zijn gevallen. De vissen zwemmen graag en hebben daarom, ondanks hun geringe lengte, behoefte aan een groter, langgerekt aquarium als onderkomen. De soort kan met andere vissen samen worden gehouden, maar het is beter om hem in een speciaalaquaria te houden, eventueel met enige bodembewoners. De visjes houden van stroming in het water. Houd er rekening mee dat de halfsnavelbekjes snel schrikken en als reactie daarop hard tegen de aquariumruiten aan kunnen zwemmen en zichzelf hiermee dodelijk kunnen verwonden. Een dekruit is noodzakelijk om te vootkomen dat ze uit het aquarium springen.

Sociale eigenschappen: Met name de mannetjes zijn onderling niet verdraagzaam, maar samen met andere vissen geven ze zelden problemen. De beste combinatie is een mannetje met meerdere vrouwtjes.

Voedsel: Dit opvallende visje eet voornamelijk kleine insectjes (fruitvliegjes) van het wateroppervlak, maar ook verschillende soorten muggenlarven, watervlooien en droogvoer zijn geschikt.

Kweek: Het halfsnavelbekje is eierlevendbarend. De jongen komen levend en wel ter wereld en kunnen al direct voor zichzelf zorgen. Het succesvol kwekenvan deze vissen is desondanks niet eenvoudig, aangezien de wijfjes relatief kleine worpen (10-20 stuks) voortbrengen en de jongen niet altijd levenvatbaar ter wereld komen. Bovendien eten de ouders hun eigen jongen op.

Bijzonderheden: De D. pusillus is een bijzonder visje dat in de zomemaanden in onverwarmde aquaria en zelfs in tuinvijvers kan worden gehouden. Met name in Thailand worden deze vissen speciaal gekweekt op agressief gedrag, om tegen elkaar te vechten. Hierbij wordt vaak grof geld vergokt. De dieren bevechten elkaar niet tot de dood erop volgt; als een halfsnavelbek de ander overwonnen heeft, laat hij deze, mits er voldoende ruimte is, meestal met rust.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier