Sturisoma aureum - algeneter

 
Artikel 19 van 24
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Sturisoma Aureum - Harnasmeerval p.st
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Sturisoma Aureum - Harnasmeerval

artikelnr:
p.st
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

Sturisoma areum - algeneter

De harnasmeerval (Loricariidae) behoort tot familie harnasmeervallen ingedeeld in onderfamilie Loricariinae. Deze soort komt oorspronkelijk voort uit Colombia, Zuid-Amerika.

- Geslachtsonderscheid

Met een beetje moeite kunt u eenvoudig het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes van deze soort herkennen. Bij de mannetjes lopen namelijk kleine rijen stekelhaartjes langs de kop.

- Lengte

Tot ongeveer 20 centimeter.

- Huisvesting

Vanwege zijn grootte kunt u de Sturisoma aureum het beste in een wat groter aquarium houden. Een donkere bodembedekking is gewenst, evenals voldoende stenengroepen en kienhout. Helaas eet de soort ook planten, die horen niet thuis of u moet ze als voedsel voor de vissen willen laten dienen. In de vrije natuur leeft het dier in snelstromende riviertjes en het heeft ook in het aquarium behoefte aan een dergelijke leefomgeving. De filter moet erg krachtig zijn, ook al omdat de vissen slecht bestand zijn  tegen vervuild water.

- Sociale eigenschappen

De S.Aureum is erg rustige vis die pas tegen de schemering actief wordt en op zoek gaat naar voedsel. U kunt de S. Aureum als solitair houden of met verschillende soortgenoten samen. Ze geven zelden problemen en gaan hun eigen weg.

- Temperatuur en watersamenstelling

23-26 °C, zacht tot middelhard water en PH neutraal.

- Voedsel

Deze vis is in eerste instantie een algeneter.  Met zijn zuignapachtige bek kan hij heel goed algen van de ruiten en het kienhout afschrapen. Voer het groenvoer bij, bij gebrek aan algen. Geblancheerde slablaadjes en voedertabletten met veel plantenkost (S. Premium) worden goed gegeten. U kunt ook overwegen om zelf wat snelgroeiende en goedkope waterpest te kweken, zodat u steeds een voorraadje zachtbladige waterplanten voor de vissen bij de hand hebt. Levend voer wordt zo nu en dan graag gegeten.

- Kweek

 Het kweken van deze vissen is heel goed mogelijk, maar als u wat van het legsel en de jongen willen overhouden, is het toch wel raadzaam een geschikt kweekpaar over te zetten in aparte kweekbak. Deze moet eigenlijk al enige tijd op een zonnige standplaats hebben gestaan, zodat er voldoende algen in groeien die later als voedsel voor de jongen kunnen dienen. De filter in deze bak moet zeer krachtig zijn en de temperatuur dient geleidelijk naar 29 °C worden verhoogd. De ouderdieren staan noch de eitjes noch hun jongen naar het leven en kunnen dus gewoon bij hun kroost in de bak blijven. Wanneer het kweekaquarium niet voldoende algen bevat hebt u een probleem met het grootbrengen van de jonge visjes.

 - Schrijf u gerust in voor onze nieuwsbrief - 

 

Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!
https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief


sluiten
Hier komt het formulier