Pangio Kuhlii – Indische Modderkruiper

 
Artikel 15 van 24
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Pangio kuhlii IND-MOD-PAN
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Pangio kuhlii

artikelnr:
IND-MOD-PAN
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Verzendkosten: € 25,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

Familie: Cobitidae (modderkruipers)

Onderfamilie: Cobitinae

Lengte: tot ongeveer 11 centimeter.

Vindplaats: Zuidoost-Azië, in stilstaande en langzaam stromende ondiepe wateren.

Geslachtsonderscheid: het verschil tussen de geslachten is niet altijd eenvoudig vast te stellen. Vaak hebben de mannetjes grotere borstvinnen dan de vrouwtjes.

Huisvesting: de Indische modderkruiper is een vreedzaam visje dat prima geschikt is zowel voor grotere als kleinere gezelschapsaquaria met enigzins gedempt licht, waarin veel planten aanwezig zijn, aangezien deze kleine modderkruiper zich overdag het liefst schuil houdt. Daar hij zich graag ondergraaft, is een zachte bodembedekking op bepaalde plaatsen (bijv. turfmolm of zand) wenselijk en mogen er beslist geen scherpe stenen als aankleding worden gebruikt. Het maakt de visjes weinig uit of er wel of geen stroming in het water is.

Temperatuur en watersamenstelling: 19-28 graden celcuis. Deze vis stelt aan de watersamenstelling geen hoge eisen, al zou een pH onder de 10 ideaal zijn.

Sociale eigenschappen: de Indische modderkruiper voelt zich zowel als solitair als omringd door meerdere soortgenoten prima op zijn gemak en is uiterst vreedzaam ten opzichte van overige aquariumbewoners. De visjes gaan meestal pas tegen de schemering actief opzoek naar voedsel. De dag brengen ze voornamelijk in de bodemgrond door. Desondanks laten ze de wortels van de planten met rust en woelen niet. Indische modderkruipers kunnen dan ook probleemloos in een rijkbeplant aquarium gehouden worden.

Voedsel: de A.kuhlii ruimt het voedsel dat door de andere aquariumbewoners niet wordt opgegeten keurig op. Daarnaast eet hij ook graag klein levend voer, vooral tubifex. Ook de voedertabletten voor bodembewoners worden erg op de rpijs gesteld.

Bijzonderheden: omdat deze visjes een darmademhaling hebben en erg taai zijn, kunnen ze zich in de natuur ook in minder schoon en zuurstofarm water in leven houden.

Kweek: tot dusverre is er nog niet veel bekend over de voortplanting van dit visje. Zo nu en dan wordt er een melding gemaakt van een 'toevalskweek'.

Kweekvormen: er zijn geen kweekvormen van deze vis bekend, maar wel verschillende soorten die erg sterk op elkaar lijken. Ze wijken vooral in kleur en tekening van elkaar af, maar worden vaak onder dezelfde naam in speciaalzaken aangeboden.

 

Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!

 

 

 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief


sluiten
Hier komt het formulier