Botia macracantha - Clownbotia

 
Artikel 4 van 24
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Botia macracantha - clownbotia
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Botia macracantha - clownbotia

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cobitinae (modderkruipers)

Onderfamilie: Botiinae

Vindplaats: Indonesië.

Geslachtsonderscheid: Het verschil tussen de geslachten is bij jonge dieren eigenlijk niet goed vast te stellen. Bij volwassen dieren valt een geoefend oog echter wel de enigzins slankere bouw van de vrouwtjes op.

Temperatuur en watersamenstelling: 25-29 graden celcius. Het water moet regelmatig worden ververst en hoort erg zuurstofrijk te zijn(uitstroomsteentje). Licht zuur en zacht water heeft de voorkeur.

Lengte: In het aquarium worden de clownmodderkruipers zelden langer dan 15 centimeter, maar in de vrije natuur worden ze, zoals zo veel andere vissorten, veel groter omdat daae de hoeveelheid beschikbare ruimte zo goed als onbegrensd is.

Huisvesting: De clownmodderkruiper of clownbotia hoort thuis in grotere aquaria (minimaal 80 centimeter). Omdat de vissen graag en veel zwemmen, hebben ze hiervoor de ruimte nodig en behoort er voldoende vrije zwemruimte in het aquarium te zijn. De vissen stellen een flinke stroming in het water, die u kunt bewerkstelligen met uitstroomsteentjes of een krachtige motorfilter, erg op prijs en ze weorden er ook actiever van.

Sociale eigenschappen: Een solitair gehouden clownbotia heeft vaak de neiging om andere aquariumbewoners het leven zuur te maken. Twee botia's samen geeft ook problemen, aangezien de vissen dan elkaar te lijf gaan. De clownbotia kan het beste in een schooltje van minimaal 5 exemplaren worden gehouden. In een schooltje zullen de dieren hun natuurlijke, vrolijke en zwemlustige gedrag vertonen en het levendige gezelschap houdt vrijwel de hele dag onderlinge schijngevechten, die overigens weinig om het lijf hebben en de indruk geven dat de dieren spelen. In schoolverband laten ze de andere aquariumbewoners ook met rust, maar houd er wel rekening mee dat ze vanwege hun levendige temperament eventueel aanwezige schuwe en tere visjes in de verdrukking brengen. Clownbotia's zwemmen voornamelijk in de middelste en onderste waterlagen en zijn zowel overdag als gedurende de schemering actief.

Voedsel: De clownbotia eet zowel droog- (S. Flora) als levend voer en algen.

Kweek: Over de nakweek van deze vissen in het aquaria is tot dusverre wienig bekend.

Bijzonderheden: Deze opvallende en populaire vis is helaas erg gevoelig voor ziekten en dan met name voor witte stip. Door het aquariumwater zo zuiver en schoon mogelijk te houden en regelmatig delen van het water te verversen, wordt een omstandigheid gecreëerd waarbij witte stip minder vat op de vissen heeft. Test de waterwaarden, aangezien ook hard water ziekten kan veroorzaken. Tevens kan stress de weerstand verminderen, dus zorg ervoor dat het aquarium niet overbevolkt raakt en dat u geen onnodige verrichtingen in het aquarium uitvoert.

 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier