Enneacanthus obesus

 
Artikel 10 van 12
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Enneacanthus obesus
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Enneacanthus obesus

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cantrarchidae (zonnebaarzen)

Vindplaats: Vooral in Florida, maar ook in noordelijker gelegen Amerikaanse streken.

Geslachtsonderscheid: Het verschil tussen beide geslachten is moeilijk vast te stellen. Tijdens de kweekperiode zijn de vrouwtjes vaak wat voller, omdat ze eitjes dragen.

Lengte: Tot ongeveer 11 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: Deze zonnebaars is een koudwatervis. Waak voor oververhitting; wordt het water warmer dan 23 graden Celcius, vervang dan dagelijks een gedeelte van het aquariumwater door koud water. Hard water heeft de voorkeur.

Huisvesting: Deze koudwatervis hoort thuis in middelgrote tot grotere aquaria, maar kan ook in buitenvijvers worden gehouden. De vissen stellen weinig eisen aan de inrichting , al houden ze van enigzinds stromend water, waar u voor kunt zorgen met een krachtige motorfilter.

Sociale eigenschappen: De vissen trekken graag met een aantal soortgenoten op, maar ten opzichte van andere vissen kunnen ze wel eens agressief zijn, Houd ze daaro niet samen met kwetsbare vissen. Wat temperament, uiterlijk en manier van doen betreft doen ze sterk denken aan Zuid-Amerikaanse cichliden

Voedsel: Zonnebaarzen zijn veelvraten en eter voornamelijk levend voer zoals muggenlarven, watervlooien en kleine wormpjes. Ook vliegen en muggen doen het goed, evenals kleine regenwormpjes en diepgevroren voedseldiertjes. Niet alle dieren accepteren droogvoer. Gezien hun enorme eetlust is het dan ook niet altijd gemakkelijk om deze vissen de wintermaanden door te krijgen.

Kweek: Deze cichliden lijkende koudwatervissen hebben met deze grote vissenfamilie vergelijkbaar voortplantingsgedrag. Het enige verschil is dat het mannetje het vrouwtje, nadat haar taak erop zit, meestal niet meer in de buurt van het nest verdraagt. U kunt haar dan ook beter uitvangen zodra de eitjes zijn gelegd. Komen de jonge visjes uit, dan is het beter om ook het mannetje uit te vangen. Breng de jongen vervolgens groot met klein levend voer.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier