Labeo Bicolor - Epalzeorhynchos bicolor

 
Artikel 13 van 19
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Labeo Bicolor p.st
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Labeo Bicolor

artikelnr:
p.st
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

Familie: Cyprinidae (karperachtigen)

Onderfamilie: Garrinae

Vindplaats: Thailand, vooral in stromend water.

Geslachtsonderscheid: Er is een geofend oog voor nodig om het verschil tussen de geslachten vast te stellen. De vrouwtjes zijn, als ze volwassen zijn, vaak wat dikker en minder intens van kleur dan de mannetjes.

Lengte: Tot ongeveer 13 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 24-26 graden celcius. Deze vis stelt aan de watersamenstelling geen hoge eisen. In het ideaalste geval is het water licht zuur tot neutraal (pH 6,5-7) en middelhard.

Huisvesting: De vuurstaartlabeo hoort thuis in een groter aquarium met enigzinds gedempte verlichting. De vis vormt een territorium en houdt zich graag schuil tussen kienhout, planten en rotspartijen. Omdat deze vissen niet in de bodem woelen en ook de planten met rust laten, kunnen ze heel goed in dichtbeplante aquaria worden gehouden.

Sociale eigenschappen: De Labeo bicolor is een territoriumvormende vis. Jonge visjes kunnen nog wel bij elkaar worden gehouden, maar oudere vissen zijn erg onverdraagzaam. Als solitair, in een groot aquarium met voldoende beplanting en decoratiemateriaal, doet deze vis het echter prima. Sommige exemplaren terroriseren de andere aquariumbewoners; kleine en schuwere visjes delven dan al snel het onderspit.

Voedsel: De vuurstaartlabeo is een echte alleseter. hij neemt graag droogvoer op, evenals voedertabletten voor bodembewoners (S.viformo). Daarnaast eet deze vis ook levend voer en algen en ruimt hij de voedselresten van de overige aquariumbewoners op.

Kweek: Tot dusverre is er helaas nog nauwelijks melding gemaakt van geslaagde nakweken in het aquarium. Bekend is in iedergeval dat de visjes broedzorg vertonen; het mannetje bewaakt en beschermt zowel de eitjes als de jonge visjes tegen al te nieuwgierige of hongerige vissen. Het duurt een hele tijd voordat bij jonge visjes de diep fluweelzachte kleur is ontwikkeld.

 

Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!
 
 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier