Gyrinocheilus aynomieri - Siamese algeneter

 
Artikel 4 van 6
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Gyrinocheilus aynomieri - Siamese algeneter
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Gyrinocheilus aynomieri - Siamese algeneter

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Gyrinocheilidae (algeneters)

Onderfamilie: Gyrinocheilinae

Vindplaats: Thailand, in snelstromende beekjes.

Geslachtsonderscheid: De vrouwtjes zijn wat groter en voller dan de mannetjes en hebben bovendien minder uitstulpsels op de bek.

Lengte: In de natuur zijn exemplaren uitgevangen van ruim 22 centimeter, maar in het aquarium worden ze meestal niet langer dan ongeveer 15 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 20-27 graden Celcius. Deze vis stelt zowel aan de temperatuur als aan de waterkwaliteit weinig eisen.

Huisvesting: De Siamese algeneter voelt zich in allerlei uiteenlopende aquaria thuis. Hij is de hele dag in touw om bealgde aquariumruiten, planten en decoratie schoon te poetsen en zal zich daarom zonder meer beter voelen in een bealgd aquarium. Ook stelt de vis schuilplaatsen in de vorm van grillig kienhout zeer op prijs.

Sociale eigenschappen: Jonge dieren zullen de medebewoners niet lastigvallen en gaan een beetje hun eigen weg. Oudere vissen kunnen de vervelende eigenschap ontwikkelen om de overide aquariumbewoners het leven zuur te maken. De vissen worden meestal solitair gehouden, aangezien ze het onderling niet altijd even goed kunnen vinden (territoriumvormende vis), maar een ruimbemeten aquarium met voldoende schuilmogelijkheden kan wel ruimte voor twee exemplaren bieden. Deze vis houdt zich met name op in de onderste waterlagen.

Voedsel: De G. aynomieri heeft voornamelijk algen op het menu staan. Is het aquarium niet (meer) bealgd, voer de vis dan bij met speciale voedertabletten voor bodembewoners of geblancheerde slablaadjes en waterkers. Daarnaast eten de dieren ook veorresten die op de bodem terrecht komen.

Kweek: Het is bekend dat zowel het mannetje als het vrouwtje broedzorg vertoont, maar nakweek van deze vis op tot op heden slechts sporadisch gelukt.

Kweekvormen: Er is een kleurvariëteit, de G aynomieri 'albino'.

Bijzonderheden: Dit is een van de beste vissen die u kunt aanschaffen wanneer u last hebt van te veel algen in uw aquarium. Echter, de vis eet alleen algen die vast op planten, stenenen kienhout zitten en geen zwevende algen of draadalgen. Houd er ook rekening mee dat deze dieren op latere leeftijd vanwege hun onverdraagzame natuur nog maar moeilijk in een gezelschapsaquarium kunnen worden gehouden.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier