Gemarmerde bijlzalm - Carnegiëlla strigata

 
Artikel 10 van 35
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Bijlzalm Gemarmerd
 
 
€ 2,25
Bestel (€ 2,25)

Bijlzalm

artikelnr:
Gemarmerd
Prijs per stuk
€ 2,25
(€ 1,86 excl. btw )
Verzendkosten: € 25,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Gasteropelecidae (bijlzalmen)

Onderfamilie: Gasteropelecinae

Vindplaats: Peru, in kleine beken.

Lengte: Tot 5 centimeter.

Geslachtsonderscheid: Het verschil tussen de geslachten is niet of nauwelijks te herkennen.

Temperatuur en watersamenstelling: 23-28 graden celcius. Dit zalmpje is niet zo gevoelig voor de watersamenstelling.

Huisvesting: Dit kleine blijzalmpje kan heel goed in middelgrote aquaria worden gehouden. De vissen houden zich vooral op in de bovenste waterlaag en hebben daar ook voldoende open zwemruimte nodig, waarbij ze niet gehinderd worden door grote planten of stukken kienhout. Randbeplanting wordt evenwel op prijs gesteld . Bijlzalmpjes wollen nog wel eens springen, zeker als ze een insectje net boven het wateroppervlak waarnemen. Om de vissen te beschermen tegen zichzelf legt u altijd een dekruit op het aquarium. Bijlzalmpjes houden van stroming, die door middel van een krachtige filter of een uitstroomsteentje kan worden bewerkstelligd.

Sociale eigenschappen: Dit scholenvisje moet met minimaal vijf soortgenoten samen worden gehouden, aangezien de dieren pas dan tot hun recht komen. Ze zijn overwegend rustig. Al te enthousiaste zwemmers zijn niet zo goed geschikt om bij bijlzalmpjes te houden omdat ze de visjes onderste boven zwemmen. Een schooltje corydoras als bodembewoners en daarnaast nog een school visjes die de middelste lagen van een aquarium bewonen, zijn een ideale combinatie met een school bijlzalmpjes.

Voedsel: De bijlzalm is, zoals zijn lichaamsbouw wellicht al doet vermoeden, een visje dat zijn voedsel voornamelijk van het wateroppervlak betrekt. Droogvoer wordt erg goed en probleemloos gegeten, maar kleine fruitvliegjes en muggenlarven zijn delicatessen die we de vissen niet mogen onthouden.

Kweek: Bijlzalmpjes zijn niet eenvoudig te kweken. In een aparte kweekbak met zeer zacht (onder 5 DH) en over turf gefilterd water met daarnaast veel fijnbladige planten, wil het soms wel eens lukken.

Bijzonderheden: De bijlzalmenfamilie herbergt meerdere soorten, die in volwassen lichaamslengte variëren van ongeveer 2.5 tot 9 centimeter. De gemarmerde is echter een van de populairste.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief


sluiten
Hier komt het formulier