Watersla - Pistia stratiotes

 
Artikel 4 van 4
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
watersla per 5 planten
 
 
€ 10,00
Bestel (€ 10,00)
watersla Per Plant
 
 
€ 2,35
Bestel (€ 2,35)

watersla

artikelnr:
Per Plant
Prijs per stuk
€ 2,35
(€ 2,16 excl. btw )
Verzendkosten: € 7,11 (Nederland)
Omschrijving

De watersla (Pistia stratiotes) of mosselplant is de enige soort uit het geslacht Pistia. Het is een waterplant, die bestaat uit los drijvende bladrozetten. De rozetten zijn uitgespreid of opgericht, tot 25 cm breed, met uitlopers en vele, fijn veervormig vertakte wortels. De zittende bladeren zijn zachtbehaard en dof bleekgroen. Ze hebben drie tot twaalf evenwijdige, verdiept liggende nerven. De 2–15 cm grote bladeren zijn breed wigvormig met een afgeronde top . De haren op de bladeren zijn waterafstotend en tussen de haren wordt veel lucht vastgehouden, wat de plant een hoog drijfvermogen geeft. Hierdoor kunnen zelfs zwaardere watervogels over een “tapijt” van watersla lopen.

De bloemen zijn zeer klein. Een aantal mannelijke bloemen en één vrouwelijke bloem zitten tezamen in een puntzakvormig, in het midden ingesnoerd schutblad. De schutbladeren met de bloemen zitten verscholen tussen de bladeren en zijn maar zelden goed zichtbaar. Er worden zelden bessen gevormd. Deze zijn eivormig en circa 5 mm groot.

De watersla vermeerderd zich hoofdzakelijk vegetatief via uitlopers. Dit gaat zo snel dat één plant via zijn nakomelingen al snel een heel wateroppervlak kan bedekken.

De watersla komt voor aan het oppervlak van stilstaande en traagstromende wateren. De herkomst is onduidelijk. In België en Nederland wordt de watersla in vijvers en aquaria gekweekt. Soms verwildert de soort 's zomers in stadsgrachten.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier