Waternoot - Trapa natans 2024

 
Artikel 3 van 4
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
waternoot per 3 planten
 
 
€ 10,00
Bestel (€ 10,00)
waternoot Per Plant
 
 
€ 3,50
Bestel (€ 3,50)

waternoot

artikelnr:
Per Plant
Prijs per stuk
€ 3,50
(€ 3,21 excl. btw )
Verzendkosten: € 7,11 (Nederland)
Omschrijving

2024

 

Waternoot zijn drijvende, éénjarige planten die matig winterhard zijn. Ze overwinteren vooral in de vorm van noten (vruchtjes) die naar de bodem zakken en waar het volgende jaar weer een stengel met een nieuwe plant groeit. Je zal de planten in de winter zien verdwijnen maar dan bent je ze nog niet kwijt. Waternoot haalt zijn voedsel direct uit het water dat liefst behoorlijk van temperatuur is. Daardoor remt waternoot de algengroei en werkt hij waterzuiverend. Zijn drijvende bladeren zijn ruitvormig, leerachtig, grof gezaagd en lang gesteeld. Onder water zijn de bladeren tegenoverstaand en lijnvormig. Het is dankzij de bladstelen, die zijn opgezwollen, dat de waternoot zijn drijvende kenmerken leent. Is de vijver minder dan 50 cm diep, dan verankeren de wortels zich vast in de vijverbodem. In de zomer van juni tot juli-augustus bloeien ze met witte bloemen die van bij zonsopgang open gaan, maar wel slechts voor enkele uurtjes. Uit de uitgebloeide bloemen ontwikkelen zich later dan bruine en gestekelde vruchtjes. Deze vruchtjes zijn eetbaar en hebben de smaak van kastanjenoten. In de herfst verkleuren de bladeren naar mooi roodbruin wat je maar zelden bij waterplanten treft. Waternoot is heel mooi in kleine vijvers.

Vermeerdering:


De vruchtjes van de waternoot overwinteren in de modder op de bodem van de vijver. In het voorjaar groeien ze weer uit tot nieuwe planten. Dat kan natuurlijk alleen als de bodem vorstvrij blijft.

Ziekten en plagen:

Waternoot heeft constant veel licht nodig, anders gaan de planten verslijmen


Leverperiode:

Half april, Mei en begin juni

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier