zuurstofplanten - Onderwaterplanten

Zuurstofgevende waterplanten zoals waterpest, hoornblad, fonteinkruid en vederkruid, groeien geheel ondergedoken in het water. Door hun groeikracht vervullen ze een belangrijke rul bij het helder houden van het vijverwater. Ze nemen voedingsstoffen op uit het water zodat algen geen kans meer krijgen.

Zuurstofplanten zijn geheel of nagenoeg geheel aangewezen op het water. Onder invloed van zonlicht en met behulp van CO2 worden voedingsstoffen door het blad opgenomen en omgezet in biomassa. Bij dit zogenaamde assimilatieproces komt zuurstof vrij dat afgegeven wordt aan het water.

Onder gunstige omstandigheden kunnen deze planten enorm in omvang toenemen. Ze vormen dan ook een belangrijke pijler voor het natuurlijke evenwicht en zijn uiterst nuttig voor het helder en gezond houden van het vijverwater.

Omdat zuurstofplanten volledig in het vijverwater leven, zijn zij ook een indicator voor de waterkwaliteit. Aan de groei van Waterpest kunnen we vaststellen of de vijver al dan niet biologisch in evenwicht is....

LET OP IVM DE GROEIPERIODE IS FONTEINKRUID ENKEL NOG OP BESTELLING LEVERBAAR!!! Hoornblad en waterpest hebben wij meestal wel voldoende op voorraad van! Heeft u veel nodig, mail het gerust even!!! Hou rekening met de groeiperiode`s van zuurstofplanten, want niet altijd alles is het gehele jaar leverbaar.

VOLLEDIGE TEKST