Informatie EcoTreat Nitrifier

 
Artikel 4 van 4
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€  excl. btw )
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Vermindert groen water, ammoniak, nitriet en nitraat op natuurlijke wijze. Start de biologische filters op.


De problemen

De meeste natuurlijk in het water aanwezige bacteriën kunnen de voortdurende toestroom van organische stoffen niet verwerken. Hoge concentraties ammoniak bijten in de wand van de schubben en de kieuwen van vissen en zijn voor vissen levensbedreigend. Dezelfde organische stoffen vormen de voedingsbron voor microscopische algen die groen water veroorzaken. Beide gevaren kunt u afwenden door eenvoudigweg een goede nitrificerende bacterie aan de vijver toe te voegen.


Waarom Ecotreat Nitrifier?

EcoTreat Nitrifier bevat speciale bacteriën die ammoniak en nitriet op een veilige manier omzetten in nitraat via een proces dat bekend staat als nitrificatie. Als dit proces is voltooid, is sterk toxische ammoniak omgevormd tot onschadelijk nitraat, dat door waterplanten kan worden gebruikt als voedingsbron. EcoTreat Nitrifier zal een deel van het nitraat op anaëroob niveau verwijderen, maar het merendeel van het overblijvende nitraat zal door de waterplanten worden gebruikt.

Ammoniak is sterk toxisch in niet-geïoniseerde vorm, maar niet-toxisch in ge ïoniseerde vorm. Dit kan onder controle worden gehouden door de pH-waarden in het vijverwater laag te houden. Bij een lage pH-waarde zal ammoniak ioniseren en bij een pH-waarde van meer dan 7,2 zal ammoniak juist de-ioniseren en steeds toxischer worden. Hoge concentraties ammoniak bijten in de wand van de schubben en de kieuwen van vissen en zijn voor vissen levensbedreigend. Dit gevaar kunt u afwenden door eenvoudigweg een goede nitrificerende bacterie in te zetten, zoals EcoTreat Nitrifier.

Stikstofsamenstellingen kunnen biologisch worden ontdaan van zuurstof door bepaalde soorten bacteriën, die u terugvindt in EcoTreat Nitrifier. Als deze bacteriën niet voldoende zuurstof krijgen, zullen ze om te kunnen ademen hun toevlucht nemen tot stikstofsamenstellingen in plaats van tot zuurstof en op deze manier onttrekken ze het zuurstofbestanddeel aan het ion van de stikstofsamenstelling. Het resultaat van dit proces (denitrificatie) is stikstofgas dat zich probleemloos weer vermengt met het aquatisch milieu. En zo is de nitrificatiecyclus weer rond.

Als de nitrificatiecyclus eenmaal rond is, is het netto resultaat dat er zich vrijwel geen ammoniak, nitriet of nitraatconcentraties meer in het water bevinden en een aanzienlijke vermindering van groen water. Als deze en andere voedingsbronnen van algen aan het water onttrokken worden, kunnen de algen niet overleven en zullen ze afsterven. De algen vinden geen voedsel meer, sterven af en bacteriën gebruiken deze dode en stervende algen om van te leven.

Nitrificerende bacteriën zullen zich snel meester maken van de bodem van de vijver en met name van de filter. Zodra het water in contact komt met de filter zullen de bacteri ën met werk beginnen en de voedingsbronnen van de algen aan het water onttrekken. Daarom bevelen wij aan (en dat geldt voor alle bacteriële producten) dat het product direct wordt aangebracht op de filter om het beste resultaat te behalen. EcoTreat Nitrifier werd ontworpen om die functies uit te voeren die de al in de vijver aanwezige bacteriën niet kunnen uitvoeren. De meeste natuurlijk in het water aanwezige bacteriën kunnen de voortdurende toestroom van organische stoffen niet verwerken, waardoor algen de kans krijgen zich in de vijver te nestelen. Daarom is het nodig dat de vijver van tijd tot tijd een injectie bacterie- en enzymsupplementen zoals EcoTreat Nitrifier krijgt toegediend. Zo blijft uw vijver helder en in balans. EcoTreat Nitrifier is 100 % veilig voor vissen en planten en kan worden toegepast zowel op de filter als op de hele vijver.


De onmiddellijke voordelen van Ecotreat Nitrifier

  • Bevordert de nitrificatiecyclus
  • Bevordert helder en gezond water
  • Vermindert groen water, ammoniak, nitriet en nitraat op natuurlijke wijze
  • Veilig voor planten en vissen
  • Fosfaat- en nitrietvrij

 

Hoe gebruikt u Exotreat Nitrifier?

Voor elke 500 liter watervolume in de vijver vermengt u 25 ml EcoTreat Nitrifier met 5 liter vijverwater. Verspreid dit mengsel over de hele oppervlakte van de vijver of breng het eens per twee weken direct aan in de filter. Als uw vijver ernstig vervuild is met organisch materiaal kunt u de dosis EcoTreat verhogen om het gewenste resultaat te bereiken. Bij de eerste behandeling een dubbele dosis toepassen.


Veelgestelde vragen Ecotreat producten

Kan men overdoseren?

Ja en neen. Als er geen voldoende toevoer van zuurstof is kan er theoretisch een zuurstoftekort ontstaan waardonder de vissen te leiden hebben. Tot op heden heeft zich dit nog nooit voorgedaan. Zeker wanneer een circulatiepomp aanwezig is, is het risico op overdosering onbestaande.

Werken bacteriologische producten beter als ik overdoseer?

In principe niet. Met bacteriën en enzymen betekent meer niet altijd beter. Het voldoen aan de groeiparameters is de belangrijkste factor voor een goed resultaat. De aangegeven dosissen moeten dan volstaan. Meer gebruiken is geldverspilling.

Zijn de producten schadelijk voor vissen en planten?

Neen, alle gebruikte bacteriën zijn 100% veilig voor vissen en planten.

Hoe lang duurt het om een biologische filter op te starten?

EcoTreat Nitrifier zal uw filter in de helft van de tijd die het normaal vraagt opstarten. Het zal 2 tot 3 weken duren voor een goede colonie bacteriën zich in de filter genesteld heeft.

Mogen de producten rechtstreeks in de filter ingebracht worden?

Vloeibare producten zoals EcoTreat Nitrifier kunnen best rechtstreeks in de filter aangebracht worden. Gevriesdroogde bacteriën worden bij de ingang van de filter toegediend of voldoende gehydrateerd voor ze in de filter aangebracht worden.

Welke type bacteries zitten in deze producten?

De juiste samenstelling wordt niet weergegeven. We kunnen stellen dat EcoTreat A-Q hoofdzakelijk bacteriën van het type Bacillus bevat, terwijl EcoTreat Nitrifier bacteriën van het type Nitrosomas en Nitrobacter bevat.

Zullen de producten algen op rotsen en watervallen verwijderen?

Neen. Opdat de producten zouden werken hebben ze een aquatisch milieu nodig. Wanneer water dat bacteriën bevat op rotsen of rond watervallen spat betekent dit nog niet dat de culturen hun werk kunnen doen.

Is het noodzakelijk een filter of een beluchtingssysteem te hebben om deze producten te gebruiken?

Neen, beide producten bevatten facultatieve bacteriën. Dit betekent dat ze werken met of zonder zuurstof. Een filter zal evenwel een soort van bioreactor vormen. Vermits al het vijverwater door de filters getrokken wordt, is het de perfecte plaats om een bacteriëncultuur tot stand te laten komen.

Waar komen de enzymes vandaan?

Enzymes worden toegevoegd tijdens het cultiveren van bacteriën. De bacteriën zelf zullen ook enzymes afscheiden die hun werking bevorderen.

Blijft er een residu over na gebruik van deze producten?

Enkel bij gevriesdroogde culturen kan wat van het substraat op het wateroppervlak blijven. Dit verdwijnt automatisch na enige tijd. Mochten de vissen dit opeten, dan is dit volledig onschadelijk.

Kunnen bacteriën bladeren opeten die op de bodem van een vijver liggen?

Bacteriën kunnen geen blad volledig opeten. Als het blad al aan het ontbinden is zodat het eigenlijk al deel uitmaakt van de sliblaag kunnen bacteriën deze verwerking aan. Het blijft dus raadzaam om bladeren te verwijderen.

Ik gebruik een product en mijn vijver wordt niet helder?

Gemiddeld zal men na 1 tot 3 weken een afdoend resultaat zien. Snelheid is afhankelijk van de grootte en mate van vervuiling. Als bacteriologische producten niet werken is het meestal een probleem van temperatuur, pH waarde of zuurstoftekort.

Ik heb vreselijk troebel of groen water, wat kan ik doen?

Als de groeiparameters voor bacteriën voldaan zijn raden we een simultaan gebruik van EcoTreat A-Q en EcoTreat Nitrifier aan. Deze producten bevatten verschillende types van bacteriën die in vele gevallen van ernstig troebel of groen water prima samenwerken.

Hoe dikwijls moet ik deze producten gebruiken?

Voor EcoTreat A-Q raden we aan de onderhoudsdosis te gebruiken zolang u de vissen voedert. EcoTreat Nitrifier gebruikt u liefst om de 2 weken tot de gewenste helderheid bereikt is. Nadien kan u de vijver om de 3 weken behandelen of wanneer nodig.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier