Hottonia palustris - Waterviolier

 
Artikel 4 van 9
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Hottonia palustris - Waterviolier per 3 bossen
 
 
€ 9,99
Bestel (€ 9,99)
Hottonia palustris - Waterviolier per bos
 
 
€ 3,50
Bestel (€ 3,50)

Hottonia palustris - Waterviolier

artikelnr:
per bos
Prijs per stuk
€ 3,50
(€ 2,89 excl. btw )
Verzendkosten: € 7,11 (Nederland)
Omschrijving

De gelede, sterk-vertakte wortelstok, kruipt in het slib van de bodem van de waters en loopt uit in een schuin-opstijgende, dicht-bebladerde stengel onder water, die zich boven water verlengt in de bloemdragende stengel. Dicht onder de plaats, waar de bloemstengel boven water uitkomt, zitten verscheidene zijtakken , die zich soms nog weer gaffelvormig vertakken en kransgewijs aan de hoofdstengel staan. Beneden is de laatste van afgestorven bladresten voorzien, hoger op zijn stengel en takken bezet met dichte opeengedrongen bladen. De bladen zijn alle ondergedoken, staan verder verspreid en zijn kamvormig-veerdelig met lijnvormige, zeer tere en doorschijnende slippen.

De bloemen staan aan de bloemstengel in verwijderde kransen in de oksels van kransstandige schutbladen en vormen samen een afgebroken tros, die uit 3-7 kransen bestaat. De bloemdragende stengel is naar boven toe, evenals de bloemstelen en kelken, kleverig-behaard. De bloemstelen staan eerst uitgespreid en zijn later teruggekromd. De bloemen zijn vrij groot, hebben een diep 5-delige kelk met lancetvormige, stompe slippen, die even lang zijn als de bloemkroonbuis en een witte of lichtroze bloemkroon met gele keel (zelden lichtpurper). Zij is trompetvormig met een vrij korte buis en een vlakke 2 cm brede zoom met 5 omgekeerd-eironde slippen. De 5 meeldraden zijn op de bloemkroon ingeplant. De doosvrucht is eirond, toegespitst en springt met 5 tanden open , zij is veelzadig. Overblijvend. Steel van de tros 15-45 cm boven water uitstekend. Mei, juni.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier