Calla palustris - Slangenwortel

 
Artikel 5 van 56
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Calla palustris - Slangenwortel per 4 planten
 
 
€ 9,99
Bestel (€ 9,99)
Calla palustris - Slangenwortel Per Plant
 
 
€ 2,75
Bestel (€ 2,75)

Calla palustris - Slangenwortel

artikelnr:
Per Plant
Prijs per stuk
€ 2,75
(€ 2,27 excl. btw )
Verzendkosten: € 7,11 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

Slangenwortel Calla palustris heeft een dikke, horizontale, gelede, groene wortelstok, die vooral in ondiep water ver rondkruipt en dan met vrij ver uiteenstaande bladen bezet is. Terwijl deze zich door een zijknop verlengt, staat de bloemstengel eindelings, is aan het rechtopstaande deel onbebladerd, doch draagt aan zijn voet 2 bladen. In de oksel van het voorlaatste blad zit dan de hoofdknop, die soms in hetzelfde jaar nog bloeit, maar meestal verscheidene bladen draagt. De bladen zijn alle wortelstandig, lang gesteeld met een vrij lange, ruime schede en een hartvormige tot breed-hartvormige, toegespitste, glanzende, soms tot meer dan 15 cm lange schijf. De bovenhelft van de schede staat als een tong aan de binnenzijde van de bladsteel.

De bloemstengel is omstreeks evenlang als de bladen en draagt de eironde, 6-7 cm lange, in een staartachtige punt toegespitste, blijvende, vanbinnen witte, vanbuiten groene bloeischede, terwijl aan de top de langwerpig-cilindrische, stompe bloeikolf zit, die veel korter is dan de bloeischede en geheel met bloemen bedekt is. De bloemen zijn, althans ten dele, tweeslachtig, zonder bloemdek, met meestal 6 meeldraden met vlakke helmdraden en korte helmknopjes, waarvan er 2 helmhokjes overlangs openspringen en een kort eirond, eenhokkig vruchtbeginsel met 6-8 langwerpige, omgekeerde eitjes en een zittende, schijfvormige stempel. De bovenste bloemen zijn meestal mannelijk met meestal 6, soms meer, meeldraden. De vrucht is een rode bes, samen vormen deze een dichte aar. De vruchten zijn eenhokkig, veelzadig. De zaden zijn langwerpig met een dikke zaadhuid. 15-30 cm. Mei, juni, soms weer augustus, september.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier