Krabbescheer - Stratiotes aloides

 
Artikel 1 van 4
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Krabbescheer per 4 planten
 
 
€ 10,00
Bestel (€ 10,00)
Krabbescheer Per Plant
 
 
€ 2,75
Bestel (€ 2,75)

Krabbescheer

artikelnr:
Per Plant
Prijs per stuk
€ 2,75
(€ 2,52 excl. btw )
Verzendkosten: € 7,11 (Nederland)
Omschrijving

Krabbescheer zijn merkwaardige planten die vooral een ondergedoken bestaan lijden, maar als het voorjaar (vanaf eind maart) komt en gaan bloeien, bovenkomen. Ze steken dan een deel van hun bladeren en witte bloemen boven water uit.
Wanneer het water kouder wordt vormt zich onderaan de planten een kalkmassa waardoor ze naar de bodem zakken om te overwinteren. Eigenaardig misschien, maar zijn er meer planten die dat kunnen. Ze vormen hele klusters planten die onderling verbonden zijn. De planten halen hun voedsel direct uit het water. Sommige planten hebben alleen mannelijke bloemen (vrij zeldzaam), andere alleen vrouwelijke (het meest voorkomend). De mannelijke bloemen staan in groepjes, de vrouwelijke staan meestal alleen. De bloemen worden vaak door insecten bezocht. De schutblaadjes aan de bloemstelen lijken op krabbescheer. Mooie krans van honingkliertjes. De stijve bladeren zijn 40 cm lang en 4 cm breed met stekelige tanden aan de randen. De bladeren staan in rozetten die zelfs een doorsnede tot 50 cm kunnen bereiken. Vanaf het eind van maart komen ze boven het wateroppervlak uit.

Vermeerdering:

Krabbescheer vermenigvuldigd zich sterk door uitlopers. Gedurende de zomer ontspringen uit de bladoksels 3 uitlopers met 3 tot 5 dochterplanten. In de herfst zinkt de moederplant met haar uitlopers naar de bodem. In het voorjaar (eind maart) tot de zomer verschijnen de jonge planten aan het oppervlak. De moederplanten sterven dan later af want eigenlijk is krabbescheer een tweejarige plant.

In april kan jezelf de jonge uitlopers van de moederplanten scheiden.

Vissen:

Krabbescheer biedt kleine visjes een ontsnappingsmogelijkheid bij een achtervolging. Ze schuilen tegen de bladeren en omdat deze wat scherp zijn kan de oudere vis geen snelle achtervolging inzetten.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier