Tanichthys albonubes - Chinese Danio

 
Artikel 3 van 3
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Chineese Danio CHI-DAN-KOI
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Chineese Danio

artikelnr:
CHI-DAN-KOI
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

 

 

Tanichthys albonubes

De Chinese danio behoort tot de familie karperachtigen(Cypryinidae) en is ingedeeld in onderfamilie Rasborinae. Deze vissoort komt oorspronkelijk voort uit Zuidoost China (Azië) vindbaar in omgeving van Hongkong.

- Geslachtsonderscheid

Het verschil tussen de beide geslachten is niet moeilijk te zien. De mannetjes van deze vissoort zijn slanker en meestal ook wat instensiever gekleurd dan de vrouwtjes.

- Lengte

Tot ongeveer 4,5 centimeter.

- Huisvesting

De Chinese danio  is een fervent zwemmer, maar hoeft niet in een groot aquarium te worden gehouden. Wel hebben de vissen graag veel open zwemruimte met een dichte randbeplanting en nog wat drijfgroen. Een gedeeltelijke zandbodem geeft de vissen de gelegenheid om zo nu en dan op zoek te gaan naar voedsel.

- Sociale eigenschappen

Chinese danio's zijn goedaardige visjes die andere aquariumbewoners met rust laten. Houd ze wel altijd in een schooltje van minimaal vijf exemplaren maar liever meer samen. Anders gaan de vissen zich onzeker voelen en krijgen ze last van de stress. De visjes houden zich voornamelijk in de middelste waterlagen op en zijn erg actieve zwemmers. Vanwege hun taaiheid zijn Chinese danio's erg geschikte beginnersvisjes.

- Temperatuur en watersamenstelling

15-23 °C. Chinese danios zijn vrijwel ongevoelig voor de watersamenstelling, al moet het water wel helder en schoon zijn. In de zomermaanden kunnen ze probleemloos in tuinvijvers overleven. In verwarmde vertrekken kunnen ze worden gehuistvest in onverwarmde aquaria's. 's Winters kunnen ze op 17-18 °C overwinteren.

- Voedsel

De Chinese danio is een alleseter. Hij blijft gezond op een menu van uitsluitend, maar wel afwisselend droogvoer. Kleine watervlooien en tubifex worden ook graag opgenomen.

- Kweek

Deze vis is vrij eenvoudig na te kweken. Hij is heel productief en de jongen zijn niet erg gevoelig. Na een overwintering op lagere temperaturen kunt u het water in een aparte kweekbak langzaam verhogen tot 22-23 °C (beslist niet hoger). De visjes zijn vrijleggers en erge eierrovers; daarom moet het kweekbakje goed beplant worden met fijnbladige planten. Eventueel kunt u een paar centimeter boven de bodem  een legrooster aanbrengen om te voorkomen dat de ouderdieren bij de eitjes kunnen. Na het afzetten kunt u het ouderpaar verwijderen. De jongen laten zich prima opkweken met fijn stofvoer.

- Kweekvormen

Er is een langvinnige variëteit van dit kleine scholenvisje, maar deze wordt veel minder vaak aangeboden dan de stamvorm.

 

- Schrijf u gerust in voor onze nieuwsbrief -

 

 

 
 
Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!
https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier