Hemichromis bimaculatus - Rode cichlide

 
Artikel 12 van 13
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Hemichromis bimaculatus - Rode cichlide
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Hemichromis bimaculatus - Rode cichlide

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cichlidae (cichliden)

Vindplaats: Afrika, stroomgebied Nijl en Kongo (Ghana).

Geslachtsonderscheid: Niet eenvoudig te zien: wanneer een groepje jonge visjes bij elkaar wordt gebracht, zullen er na verloop van tijd vanzelf een of meerdere hechte koppels ontstaan. Tijdens de paartijd zijn de mannetjes intensiever rood gekleurd.

Lengte: Tot ongeveer 13 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 22-26 graden Celcius. Deze vis stelt aan de watersamenstelling weinig eisen, als het water maar zuurstofrijk is.

Huisvesting: Deze cichliden doen het goed in middelgrote aquaria met zeer sterke planten, veel kienhout en rotspartijen ter decoratie. De vissen woelen en graven graag in de bodem -vooral in de paartijd-, dus pas op met losliggende stenen. Ze stellen schoon, zuiver, zuurstofrijk en zo mogelijk stromend water zeer op prijs.

Sociale eigenschappen: De soort kan in een geschikt aquarium prima samen gehouden worden met enige andere cichlidenparen, al zijn ze tijdens de paartijd uiterst agressief en wordt geen enkele andere vis in het territorium geduld. Begin met een groepje jonge vissen en houd daaruit een stel aan dat zich van de rest afzondert. Dit is vrijwel zeker een geschikt kweekkoppel. De rode cichlide houdt zich voornamelijk in de onderste waterlagen op.

Voedsel: De vissen eten graag levend voer, zoals kleinere visjes en muggenlarven, maar ze nemen ook cichlidesticks goed op.

Kweek: Een goed bij elkaar passend koppel plant zich ook voort in het gezelschap van andere vissen. Het territorium wordt echter zeer agressief verdedigd, dus moet er voldoende ruimte zijn voor andere vissen. De dieren leggen eitjes op keurig schoongepoetste stukken kienhout of stenen (leisteen). Beide ouderdieren verzorgen zowel de eitjes als de jonge visjes goed.

 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier