Cichlasoma citrinellum - citroencichlide

 
Artikel 7 van 13
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Cichlasoma citrinellum - citroencichlide
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Cichlasoma citrinellum - citroencichlide

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cichlidae (cichliden)

Vindplaats: Midden-Amerika

Geslachtsonderscheid: De volwassen mannetjes hebben een enorm bultvormig voorhoofd, terwijl de kop van hret vrouwtje spits toeloopt. Mannetjes hebben bovendien langere, puntig toelopende vinnen. De beide geslachten wijken zo sterk van elkaar af dat het lijkt alsof het twee verschillende vissoorten betreft.

Lengte: 25 tot 30 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 22-25 graden celcius. Deze vis stelt aan de watersamenstelling weinig eisen, maar zoals bij de meeste grotere en woelende cichlidensoorten is een zeer krachtige motorfilter (wellicht met overcapiciteit) beslist noodzakelijk om het aquariumwater helder te houden.

Huisvesting: De citroencichlide hoort thuis in een groot en ruim 'cichlideaquarium' dat gedomineerd wordt door stenen en rotsen. De stenen moeten wel altijd op de bodem worden gelegt en niet op het grind, aangezien de dieren graag het aquarium naar eigen inzicht verbouwen. Daarom ook heeft het weinig zin om het aquarium te beplanten. De citroencichlide heeft graag schuilmogelijkheden. Die kunnen bijna alleen maar worden gecreeerd met grote rotspartijen, die voor het behoud van het glazen aquairum vooraf goed aan elkaar moeten worden gekit. Deze vis zwemt graag in kristalhelder water dat steeds in beweging is. Het grind en de decoratiematerialen mogen nooit scherp zijn, aangezien de vissen zich hieraan kunnen verwonden. 

Sociale eigenschappen: De soort kan vrijwel onverdraagzaam zijn. Het beste houdt u slechts een koppel met meerdere grote cichliden samen. Dit is alleen mogelijk als er voldoende schuilmogelijkheden zijn, zodat alle soorten een eigen territorium kunnen vormen. De vissen houden zich voornamelijk in en rong het kunstmatig aangelegde 'hol' op.

Voedsel: Naast cichlidensticks kunt u de dieren groot en krachtig levend voer geven, zoals kleine visjes en regenwormen. Ook stukjes runderhart en mossel doen het goed. De citroencichlide lijkt altijd honger te hebben, dus pas er voor op om de dieren niet te veel te geven.

Kweek: Wilt u met deze vissen kweken, dan hoeft u eigenlijk niet meer te doen dan de watertemperatuur geleidelijk te verhogen naar zo'n 26-27 graden (soms is dat zelfs niet nodig). Een kweekstel dat een goede verzorging geniet en voldoende ruimte heeft, zal ook in een aquarium waar andere vissen aanwezig zijn voor nageslacht zorgen. De vissen zorgen beide voor zowel de eieren als de jongen. U kunt de nakweek grootbrengen met klein levend voer en fijgemalen droogvoer.

Bijzonderheden: Jonge citroencichlide zijn altijd grijsgrauw van kleur. De prachitge diepgele kleur waar ze hun naam aan te danken hebben, krijgen de vissen pas na verloop van tijd. Sommige dieren houden echter wel de grijze kleur.

 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier