Brycinus longipinnis

 
Artikel 4 van 35
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Brycinus longipinnis
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Brycinus longipinnis

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Alestidae (Afrikaanse karperzalmen)

Onderfamilie: Alestinae

Vindplaats: West- en Centraal-Afrika

Geslachtsonderscheid: De mannetjes zijn herkenbaar aan de rugvin, die langer is dan de rugvin van de vrouwtjes.

Lengte: In de natuur bereiken de vissen een lengte van ongeveer 16 centimeter, maar in het aquarium worden ze doorgaans niet veel langer dan 10 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 22-25 graden celcius. De dieren zijn taai en passen zich gemakkelijk aan allerlei verschillende waterwaarden aan.

Huisvesting: Vanwege de grootte die de dieren kunnen bereiken, het feit dat ze altijd in een groep moeten worden gehouden en hun levendige aard kunnen ze het beste in een wat groter aquarium, met een minimale lengte van 80 centimeter worden gehouden. Veel vrije zwemruimte is beslist noodzakelijk. In felverlichte aquaria met een lichte ondergrond blijven de dieren meestal bleek van kleur. Wat drijfgroen en een donkere bodembedekking laten de kleuren van de vissen veel beter tot hun recht komen. Een dekruit is zeker geen overbodige luxe, aangezien de dieren nogal eens geneigd zijn om boven het wateroppervlak uit te springen.

Sociale eigenschappen: Deze vissen zijn scholenvissen en moeten daarom altijd met minimaal vijf exemplaren samen worden gehouden. Andere vissen worden met rust gelaten, maar al te schuwe of tere visjes kunnen zich door deze robuuste en actieve zwemmers bedreigd voelen. De vissen houden zich bij voorkeur in de middelste en bovenste waterlagen op.

Voedsel: De visjes eten zowel droogvoer als levend voer, maar nemen zelde voeding op dat op de bodem terecht is gekomen. Daarom is het verstandig om een of meerdere bodembewoners in een aquarium met deze vissen te houden. De vissen eten ook plantaardig voedsel.

Kweek: Wanneer u deze visjes wilt proberen te kweken, plaatst u de hele school of een goed bij elkaar passen kweekstel over in een kweekbak op een zonnige standplaats. Hoewel de dieren normaal geen eisen stellen aan de watersamenstelling, mag het water voor de kweek niet te hard zijn. Een waterhardheid van 2-6 DH is ideaal. De eitjes worden door het gehele aquarium verspreid afgezet en de dieren eten ze vervolgens graag weer op. Een legrooster houdt de ouderdieren van hun legsel gescheiden.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier