Helostoma temminckii - Zoenvis

 
Artikel 8 van 12
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Zoenvis p.st
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Zoenvis

artikelnr:
p.st
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

Familie: Anabantidae (labyrinthvissen)

Onderfamilie: Helostomatidae

Vindplaats: Indonesië en Thailand

Geslachtsonderscheid: Bij jonge dieren zijn er geen uiterlijke verschillen tussen de geslachten. Volwassen, en dus grotere vrouwtjes zijn soms herkenbaar omdat hun buikpartij wat dikker is.

Lengte: In de vrije natuur kunnen deze vissen een lengte van ruim 30 centimeter bereiken, maar in het aquarium worden ze meestal niet veel groter dan 13-14 cenitmeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 24-27 graden Celcius. De vis stelt zowel aan de watersamenstelling als aan de kwaliteit van het water weinig eisen. Is er zuurstofgebrek in het aquarium, dan stelt hun 'labyrint' (een orgaan achter in de kop) de vissen in staat om zuurstof direct uit de atmosfeer op te nemen. Dit is kenmerkend voor alle labyrintvissen.

Huisvesting: Zoenvissen zijn bezige vissen die de hele dag door op zoek zijn naar voedsel. Op de bek zitten kleine uitsteekseltjes waarmee ze gemakkelijk algen weg kunnen raspen. De zoenvis kan als hij nog klein is in kleinere gezelschapsaquaria worden ondergebracht, maar als de vis groter wordt, zult u moeten omzien naar een passender behuizing. Aquaria van minimaal 80 centimeter zijn meestal groot genoeg voor deze dieren met hun vrolijke uitstraling. De waterstand mag niet te hoog zijn en de dieren houden niet echt van stromend water. Veel bealging is wel wenselijk.

Sociale eigenschappen: De zoenvis stelt zich tolerant op ten opzichte van de andere aquariumbewoners en kan zowel solitair als met meerdere exemplaren samen worden gehouden. De soort is zeer geschikt voor het gezelschapsaquarium. Hebt u meerdere zoenvissen in het aquarium, dan kunt u het typische gedrag waarnemen waar de vis zijn benaming aan te danken heeft. De vissen drukken hun zuignapachtige bek tegen elkaar en 'zoenen' tot de ander het opgeeft. Uiteraard heeft dit in het geheel niets met het liefdesspel te maken, aangezien vrijwel alleen mannetjes onderling dit gedrag vertonen. Algemeen wordt aangenomen dat dit zogenaamde zoengedrag een vorm van vechten is, alleen dan wel een onschuldige. De zoenvis zwemt in alle waterlagen en is vrij actief.

Voedsel: De zoenvis heeft voornamelijk algen op het menu staan. en is de hele dag in touw om de ruiten, planten en decoratie keurig schoon te eten. Zijn er geen algen (meer) te vinden in het aquarium, geef de vis dan geregeld (geblancheerde) blaadjes sla, waterkers, spinazie en eventueel speciale voedertabletten voor planteneters. Zoenvissen eten daarnaast ook vlokvoer en levend voer, maar ze verkommeren snel zonder plantaardige voeding.

Kweek: Het is geen eenvoudige opgave om deze vissen aan het kweken te krijgen . Zorg in ieder geval voor een aparte ruime kweekbak waarin veel algen groeien (zonnige staanplaats). Is het eenmaal zo ver , dan zijn zoenvissenerg productief. De eitjes drijven net onder het wateroppervlak. Hoewel de ouderdieren de eitjes met rust laten, is het beter on ze na het afzetten uit te vangen. Kweek de jonge visjes op met kleine eencelligen, zoals bijvoorbeeld pantoffeldiertjes. Later eten ze ook zeer fijn stofvoer (S. Micron). Uiteraard eten ze algen en de kleine diertjes die daarin leven. Daarom moet de kweekbak beslist gealgd zijn.

Kweekvormen: De roze variëteit die is erg populair onder aquariumliefhebbers. De wildkleurige (groengrijze) zoenvis is minder geliefd en wordt vaker in de natuur aangetroffen dan in aquaria.

Bijzonderheden: Deze uitmuntende algeneter geldt in het land van herkomst als gewaardeerde consumptie vis. De dieren worden daar voor dit doel speciaal gekweekt.

 

Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!

 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier