Brachydanio rerio - zebradanio

 
Artikel 4 van 12
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Brachydanio rerio - zebradanio
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Brachydanio rerio - zebradanio

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cyprinidae (karperachtigen)

Onderfamilie: Rasborinae

Vindplaats: India, vooral in het oosten.

Geslachtsonderscheid: Het verschil tussen de geslachten is pas te zien als de vissen volwassen zijn. Dan zijn de mannelijke vissen slanker, gestrekter van vorm en bovendien meestal intensiever gekleurd dan de vrouwtjes.

Lengte: Tot 5 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 18-24 graden celcius. De vissen passen zich heel goed aan in de meest uiteenlopende watersamenstellingen, maar zacht tot matig hard water met een neutrale pH (7) zou ideaal zijn.

Huisvesting: Dit zeer levendige en weinig eisen stellende scholenvisje voelt zich zowel in kleinere als grotere aquaria thuis. Het zijn snelle en onvermoeibare zwemmers die voldoende open zwemruimte nodig hebben. Het lijkt soms alsof deze visjes spelen; als er een doorluchtingssteentje in het aquarium is, zwemmen ze eerst tegen de stroombubbeltjes in naar beneden om zich dan vervolgends weer mee naar boven te laten voeren. De vissen kunnen dit lang volhouden. Hierdoor is al menige zebradanio uit het aquarium verdwenen; een dekruit is dus beslist noodzakelijk.

Sociale eigenschappen: De zebradanio moet in een school van ten minste vijf exemplaren worden gehouden. De vissen zijn erg actief, zelfs op het drukke af, maar ze zijn uiterst vreedzaam ten opzichte van elkaar en andere aquariumbewoners. Voor schuwe en rustige vissen vormen deze snelle zwemmers echter geen geschikte medebewoners. Zebradanio's houden zich voornamelijk in de middelste en bovenste waterlagen op.

Voedsel: De zebradanio is een alleseter. De visjes zijn zonder probeelm gezond te houden op een menu van afwisselend droogvoer (S. Vipan, O-nip). Ook nemen ze graag levend voer op, mits het niet te grof is; tubiflex en watervlooien zijn heel geschikte voedseldiertjes voor deze scholenvisjes.

Kweek: In een aparte kweekbak met voldoende zonlicht en fijnbaldige beplanting, waarbij de watersamenstelling de ideale waarden benadert, gaan deze visjes vrij gemakkelijk over tot het afzetten van eitjes. Zebradanio's zijn vrijleggers en zoals veel andere vrijleggende visjes eten ook zij hun eigen eieren weer op. Zorg dus voor een legrooster in de kweekbak, zodat de eitjes en ouderdieren worden gescheiden of vang de ouderdieren zo snel mogelijk na het afzetten weer uit. De jongen kunnen worden grootgebracht met fijn stofvoer (S. Micron).

Kweekvormen: Er is ook een aantrekkelijk getekende luipaarddanio, (Brachydanio 'Frankei'). Van beide soorten zijn er langvinnige kweekvormen.

Bijzonderheden: De zebradanio is een zeer geschikte beginnersvis.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier