Corydora aeneus

 
Artikel 2 van 19
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
corydora aeneus
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

corydora aeneus

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

Familie: Callichthyidae (pantsermeervallen)

Onderfamilie: Corydoradinae

Vindplaats: Venezuela, Bolivia, Argentinië en Brazilië, vooral in stromend water.

Geslachtsonderscheid: het verschil tusen beide geslachten in niet altijd duidelijk te zien. Voor alle Corydoras-soorten geldt dat de volwassen mannetjes war slanker zijn dan de vrouwtjes. Bij sommige soorten zijn de rugvinnen van de mannelijke dieren war spitser.

Huisvesting: deze visjes kunnen zowel in kleine als grotere aquaria worden gehouden. Voorwaarde is dat er voldoende planten aanwezig zijn en dat het waterpeil niet al te hoog is; 30 centimeter is doorgaans meer dan voldoende. De vissen stellen stromend water zeer op prijs (door middel van een krachtig filter of uitstroomsteentjes te bewerkstelligen), maar ook in stilstaand water voelen ze zich thuis. Omdat de visjes graag in de bodem woelen, op zoek naar voedsel(resten), is grof of scherp grind niet geschikt als bodembedekking. Om aan de natuurlijke behoefte van de vis tegemoet te komen, kunt u verschillende plaatsen in het aquarium speciaal inrichten. Erg geschikt hiervoor is een laag gewassen zand van enkele centimeters dik, die enigzins beschut onder overhangende planten of een stuk kienhout is gesitueerd.

Temperatuur en watersamenstelling: 19-30 graden celcius. Deze vissen stellen weinig eisen aan de watersamenstelling, wat ze tot dankbare vissen voor beginnende aquarianen maakt. Het is echter voor het welzijn van de dieren beter om een deel van het aquarium water regelmatig (ongeveer 1 keer per week) te verversen.

Sociale eigenschappen: alle Corydoras-soorten zijn vissen die het liefst gezelschap hebben van meerdere soortgenoten. Alhoewel ze geen hechte scholen vormen zijn ze wel graag in elkaars nabijheid. Ze vormen een levendig gezelschap in de onderste lagen van het aquarium. De verschillende soorten kunnen het onderling goed vinden. Deze vriendelijke meervalletjes gaan hun eigen gang en laten andere aquariumbewoners altijd met rust. Vanwege hun vreedzame aard en hun typische gedrag zijn het gechikte bodembewoners in gezelschapsaquaria. Ze passen het beste bij vissen die de middelste en bovenste waterlagen bevolken. Waak ervoor om deze vriendelijke visjes samen met onverdraagzame of zelfs agressieve vissoorten te houden, aangezien ze daar geen partij voor vormen. De dieren zijn overdag actief, in tegenstelling tot de meeste andere bodembewoners, die juist tegen de schemering wat van zich laten zien.

Voedsel: deze visjes zijn echte alleseters. Ze ruimen keurig het voedsel op dat door de overige aquariumbewoners niet snel genoeg wordt opgegeten. Ze hebben daarnaast behoefte aan plantaardig voedsel en aan levende of gedroogde voederdiertjes. Erg geschikt voor deze vissoort zijn voedertabletten voor bodembewoners. Ook zijn ze dol op tubiflex.

Kweek: de kweek is vrij eenvoudig, al is voor een optimaal resultaat een speciaal hiervoor ingericht kweekbakje geschikter dan een gezelschapsaquarium. De visjes hebben allemaal ongeveer hetzelfde voortplantingpatroon, met het verschil dat de ene soort zijn kleefachtige eitjes op planten of aquariumruiten zal afzetten en de andere juist een kuiltje graaft waar de eitjes in worden geponeerd. Ook het aantal eitjes dat per keer wordt afgezet, verschilt van soort tot soort. De dieren moeten vooral goed en afwisselend worden gevoerd zodat ze in een goede conditie zijn. Ververs het water in de kweekbak steeds beetje bij beetje. Een bij nelkaar passend kweeksel is van belang om de kweek tot een succes te maken. Meestal vormen er van zichzelf geschikte kweekparen uit een schooltje, die ondermeer opvallen omdat ze steeds in elkaars nabijheid zijn. De ideale omstandigheden om de kweken te bespoedigen zijn een pH van ongeveer 6,5 en zacht water, bij een temperatuur van ondegeer 26 graden celcius. Vang de ouderdieren na het afzetten van de eitjes uit en breng de jonge visjes groot met fijn stofvoer.

Kweekvormen: er zijn ontelbaar veel verschillende Corydoras-soorten die geen kweekvarianten zijn en allemaal een andere tekening hebben. De C. aeneus wordt 7 centimeter lang en id de bekendste en ook de grootste. Nog steeds worden er nieuwe soorten ontdekt en ingevoerd, die op het eerste gezicht vooral van elkaar afwijken in kleur, tekening en grootte. De enige echte kweekvariant is de 'Albino'. Dit visje is even sterk als alle andere Corydoras-soorten en vormt een mooi contrast tegen een donkere bodemgrond.

 

Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!
https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier