Cichlasoma nigrofasciatus - zebracichlide

 
Artikel 10 van 13
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Cichlasoma nigrofasciatus - zebracichlide
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Cichlasoma nigrofasciatus - zebracichlide

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cichlidae (cichliden)

Vindplaats: Midden-Amerika

Geslachtsonderscheid: De mannetjes hebben langere, puntiger uitlopende vinnen en ze zijn groter dan de vrouwtjes. Vrouwtjes zijn heel goed te herkennen aan een aantal goudgekleurde schubben op de buikpartij.

Lengte: Tot ongeveer 12 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 23-26 graden celcius. De watersamenstelling is niet zo belangrijk, mits het water maar schoon, zuiver en zuurstofrijk is.

Huisvesting: Deze territoriumvormende cichlide hoort thuis in een middelgroot tot groot aquarium. Het aquarium moet de vissen voldoende schuilmogelijkheden bieden (rotspartijen). Zebracichliden woelen graag in de bodem en daarom is een bodembedekking van niet te grof en zeker niet scherp grind of zand heel geschikt. Probeer te voorkomen dat de vissen de stenen ondermijnen door deze stevig op de grond te plaatsen of van te voren goed vast te kitten. Planten horen in een aquarium met deze soorten niet thuis; de vissen laten planten en hun wortels niet met rust. een goede moterfilter is beslist noodzakelijk om het water schoon te houden. De vissen hebben enorm veel behoefte aan zuurstof.Plaats daarom wat extra uitstromertjes voor extra zuurstoftoevoer.

Sociale eigenschappen: Deze vissen vormen een paartje dat zich voornamelijk in het eigen territorium ophoudt en daar geen andere vissen duldt. De meeste zebracichliden zijn bijzonder agressief. Het is daarom verstandig om ze in een soortaquarium, zonder gezelschap van andere vissen, onder te brengen.

Voedsel: De zebracichliden eet cichlidensticks, maar heeft daarnaast behoefte aan afwisselend levend voer zoals muggenlarven. Ook kleine stukjes runderhart, mossel en slakken doen het goed. Bovendien eten de vissen graag plantaardige voeding. U kunt ze zo nu en dan (geblancheerde) slablaadjes en waterkers geven of voedertabletten voor bodembewoners.

Kweek: Onder goede omstandigheden is het kweken van deze cichliden vrij eenvoudig en het is erg interessant om het typische gedrag van deze vissen te observeren. De eitjes worden op een steen (leisteen, aardewerken bloempot) gelegd en beide ouderdieren verzorgen en beschermen doorgaans zowel de eitjes als de jonge visjes uitstekend.

Kweekvormen: Er is een albinistische kweekvorm van de zebracichlide bekend. Het betreft hier een bleek rozeachtige vis.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier