Astronotus ocellatus - pauwoogcichlide

 
Artikel 6 van 13
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Astronotus ocellatus - pauwoogcichlide
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Astronotus ocellatus - pauwoogcichlide

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cichlidae (cichliden)

Vindplaats: Amazonegebied

Lengte: Tot 30 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 23-26 graden celcius. Deze vis stelt weinig eisen aan de watersamenstelling, als het water maar vrij is van afvalstoffen. Regelmatige, gedeeltelijke waterverversingen komen de gezondheid en conditie van de vis ten goede.

Geslachtsonderscheid: Het is erg moeilijk om het verschil tussen de geslachten te herkennen; buiten de paartijd is het zelfs helemaal onmogelijk. Het volwassen vrouwtje is alleen tijdens de paartijd herkenbaar aan de geslachtspapil. De mannetjes vertonen soms donkere strepen aan de basis van de rugvin.

Huisvesting: De pauwoogcichlide zal bij aanschaf meestal maar zo'n zeven centimeter of nog kleiner zijn, maar de vissen groeien snel en de meeste aquaria zijn dan al snel te klein. Voor volwassen pauwogen vormt een aquarium van minimaal 2 meter breed en 60 centimeter hoog en diep een ideaal onderkomen. De soort woelt graag in de bodem en laat planten en hun wortels meestal niet met rust. Een dikke laag fijn, rond grind (niet te scherp), decoraties van stenen en kienhout met eventueel wat sterkere plantensoorten zijn wenselijk. Omdat de pauwoogcichlide de plantenwortels uitgraaft, kunt u de planten het beste in aardwerken potten plaatsen met wat zware stenen erop. Aangezien de vissen woelen, vrij snel eten en daardoor ook relatief veel ontlasting produceren, is een zeer krachtige motorfilter die het water steeds in beweging houdt noodzakelijk om het aquarium schoon te houden.

Sociale eigenschappen: Deze cichlide is, in tegenstelling tot wat zijn grootte en uiterlijk doen vermoeden, niet agressief. De vissen kunne het onderling meestal goed vinden en ook ten opzichte van andere vissen hoeft u weinig problemen te verwachten. Uiteraard moet het gezelschap wel bestaan uit grote cichlidesoorten en een of twee grote meervallen, omdat kleine visjes voor voedsel worden aangezien. U kunt ze als paartje houden, maar ook in een groep, waaruit zich vanzelf een of meerdere paartjes zullen vormen.

Voedsel: Deze enorme cichlide lijkt altijd honger te hebben en kan grote hoeveelheden voedsel naar binnen werken. Zelfs als ze meer dan voldoende hebben gegeten, zullen ze aangeboden voedsel zelden weigeren. Pas er dan ook voor op om de dieren te veel te geven. Geschikt voedsel bestaat uit cichlidensticks, regenwormen, kleine visjes, stukjes mossel en stukjes runderhart. Een van de redenen waarom deze niet altijd gemakklijk houdbare vissoort zo veel liefhebbers heeft, ligt in de typische eigenschap van de vissen om de bij verzorger te 'bedelen' om voedsel. Iemand die langs het aquarium loopt, zullen ze volgen tot zover het aquarium reikt. Bovendien eten ze na gewenning ook uit de hand.

Kweek: Wanneer de vissen goed gevoerd en verzorgd worden in een passend onderkomen hoeft u geen speciale voorzieningen te treffen als u ze voor nageslacht wilt laten zorgen. Pauwoogcichliden zijn erg productief en vertonen een zeer goede broedzorg. Zowel de eieren als de jonge visjes worden verzorgd en zwaar verdedigd tegen indringers.

Kweekvormen: Er zijn verschillende kweekvormen van deze vis bekend. De 'normale' pauwoogcichliden is afgebeeld, maar we kennen ook de kweekvorm waarvan de zijkanten bijna geheel oranjerood gekleurd zijn zonder aftekeningen, en de albinistische vorm.

Bijzonderheden: Het afgebeelde dier is nog jong en heeft nog een prachtige kleur. Als de dieren groter worden, verbleken ze en zijn ze stukken minder kleurrijk. Sommige pauwogen blijven redelijk mooi, maar veruit de meeste krijgen na verloop van tijd een onaantrekkelijke grauwbruine kleur met wat verbleekt oranje en koperkleurige accenten. De zwarte stip op de staartvin blijft echter altijd aanwezig; dit is het kenmerk dat heeft geleid tot de benaming 'pauwoogcichlide'.

 

 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier