Ruitvlekzalm - Hemigrammus caudovittatus

 
Artikel 30 van 35
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Ruitvlekzalm p.st
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Ruitvlekzalm

artikelnr:
p.st
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Dit product heeft verzend beperkingen
Let op: Dit product kan alleen op locatie opgehaald worden, en wordt niet verzonden
Omschrijving

Familie: Characidae (karperzalmen)

Onderfamilie: Tetragonopterinae

Vindplaats: Argentinië

Geslachtsonderscheid: De vrouwtjes hebben een vollere buikparijt dan de mannetjes, die wat intensiever gekleurd zijn.

Lengte: Tot ongeveer 8 centimeter.

Temperatuur en watersamenstelling: 17-23 graden Celcius. De watersamenstelling is van ondergeschikt belang.

Huisvesting: De ruitvlekzalm hoort thuis in grotere aquaria, met veel vrije zwemruimte, eventueel stroming in het water en grofbladerige, sterke waterplanten. Aangezien de soort graag planten eet, zijn zachte en fijbladerige waterplanten alleen ter aanvulling van het menu van deze vis geschikt en niet ter decoratie. Een donkere bodemgrond laat de kleuren beter uitkomen.

Sociale eigenschappen: Deze vissen behoren altijd in een school van ongeveer zeven exemplaren te worden gehouden. Eenmaal volwassen willen de dieren nog wel eens aan de aantrekkelijke lange vinnen van andere aquariumbewoners snoepen. Houdt hier rekening mee bij de samenstelling van u vissenpopulatie. Grotere en weerbare vissen zijn geschikte medebewoners, omadt de ruitvlekzalm als ze ouder worden graag andere vissen 'treiteren'. U kunt dus geen kleinere, kwetsbare vissen in hetzelfde aquarium houden.

Voedsel: De ruitvlekzalm is een echte alleseter, maar voldoende plantaardige voeding is onontbeerlijk om de dieren gedurende lange tijd gezond te houden. Geblancheerde slablaadjes, waterkers, spinazie en uiteraard tabletten en vlokvoer voor plantenetende vissen doen het goed.

Kweek: Het is niet moeilijk om deze visjes zover te krijgen dat ze zich gaan voortplanten. Hiervoor is een apart aquarium met wat grovere waterplanten geschikt, waarin de temperatuur langzaam wat wordt opgevoerd. De vissen zetten hun eitjes af tussen de planten, maar gaan nogal eens over tot het opeten dan hun legsel. Na het afzetten kunnen de ouderdieren dan ook beter worden verwijderd. De jonge visjes kunnen met fijn stofvoer (S.Micron) worden grootgebracht.

Bijzonderheden: De ruitvlekzalm kan in onverwarmde aquaria en zomers in buitenvijvers worden gehouden. Vroeger behoorde deze taaie en weinig eisen stellende vissen tot de meest gehouden tropische siervissen, maar destijds werden er lang niet zoveel verschillende soorten vissen geïmporteerd als nu. Bovendien was de techniek nog niet zo ver ontwikkeld om ook moeilijker houdbare soorten een passend leefmilieu te kunnen bieden. Vanwege het wat onverdraagbare karakter dat de vissen op latere leeftijd richting andere vissen tentoonspreiden en het feit dat ze planten niet ongemoeid laten, is deze vis tegenwoordig uit de gratie geraakt.

 

Voor actuele prijzen en maten, neem gerust contact op met:
T. Rozemaer / info@koidream.com
Prijzen en maten wat op voorraad is kan wisselen!

 

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier