Badotia geayi

 
Artikel 1 van 6
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Badotia geayi
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Badotia geayi

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Atherinidae (korenaarsvissen)

Vindplaats: Madagaskar

Geslachtsonderscheid: het verschil tussen de geslachten is moeilijk vast te stellen.

Temperatuur en watersamenstelling: 20-23 graden celcius. Deze vissen komen in de vrije natuur voor in kristalheldere bergbeken en hebben vooral behoefte aan zuiver, schoon en zuurstofrijk water met zo min mogelijk afvalstoffen. Middelhard tot hard water heeft de voorkeur.

Lengte: Tot ongeveer 12 centimeter.

Huisvesting: Deze vissen zijn het beste op hun plaats in wat grotere en langgerekte aquaria (minimaal 80 centimeter). De vissen zwemmen graag en veel en daarom is voldoende vrije zwemruimte een absolute must. Randbeplanting en daarbij stroming in het aquariumwater, bijvoorbeeld middels een krachtige filter of uitstroomsteentjes, worden door de Bedotia geayi bijzonder gewaardeerd.

Sociale eigenschappen: De soort stelt zich niet alleen ten opzichte van soortgenoten, maar ook in de buurt van andere vissoorten vreedzaam op en kan daarom probleemloos met andere vissen samen gehouden worden die dezelfde eisen hebben wat betreft de watersamenstelling . Schuwere vissoorten zijn in een aquarium met deze vissoort niet helemaal op hun plaats omdat ze (onbedoeld) door deze drukke zwemmers de beplanting in gedreven worden. Houd de vissen in scholen van minimaal vijf, maar liever nog meer exemplaren.

Voedsel: Deze vis stelt bedreft voeding geen hoge eisen. Hij eet zowel groodvoer als klein levend voer. Omdat de vissen zich in de bovenste en middelste waterladen ophouden en niet snel iets van de bodem opnemen , is een groepje meervallen als 'voedselrestruimers' wenselijk.

Kweek: De kweek is niet zo heel eenvoudig, maar zeker wel mogelijk. Een goede hygiëne is erg belangrijk, evenals een rijke beplanting met fijnbladige planten en een juiste waterhardheid en temperatuur (26 graden celcius). U hoeft geen kweekstel uit te zoeken; normaal gesproken paaien de dieren namelijk in schoolverband.

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief


sluiten
Hier komt het formulier