Barbus titteya - Sherrybarbeel

 
Artikel 7 van 19
Tijdelijke aanbieding [nieuwtag]
 
 
Barbus titteya - sherrybarbeel
 
 
MailEMAIL
De prijs van dit product geven wij op aanvraag. Klik op de enveloppe om een prijsopgaaf te ontvangen.

Barbus titteya - sherrybarbeel

artikelnr:
Prijs per stuk
€ 
(€ 0,00 excl. btw )
Levertijd:
Alleen afhalen in winkel te Valburg
Verzendkosten: € 0,00 (Nederland)
Omschrijving

Familie: Cyprinidae (karperachtigen)

Onderfamilie: Cyprininae

Vindplaats: Sri Lanka, vooral in stilstaande en ondiepe wateren.

Geslachtsonderscheid: Buiten de paartijd zijn de visjes beige-rood van kleur en zijn de vrouwtjes herkenbaar aan de dikkere buikpartij. Het mannetje is bovendien wat kleiner en gestrekter van vorm. Tijdens de paartijd zijn de mannelijke visjes veel feller rood van kleur dan de vrouwelijke.

Temperatuur en watersamenstelling: 22-26 graden celcius. Deze bijzonder sterke visjes doen het gewoonlijk erg goed in de meest uieenlopende watersamenstellingen, al hebben ze een voorkeur voor matig tot middelhard water.

Lengte: Tot 6 centimeter.

Huisvesting: De B. titteya kan in kleinere gezelschapsaquaria worden gehouden, met voldoende randbeplanting en schuilmogelijkheden, samen met beslist rustige medebewoners. De visjes voelen zich het beste thuis en zijn op hun mooist in een aquarium met donkere bodembedekking en wat drijfgroen (schaduwrijike plaatsen).

Sociale eigenschappen: Deze visjes kunnen het beste in een groepje worden gehouden, al vormen ze niet zulke hechte scholen als normaal gesproken bij scholenvisjes het geval is. Te veel beroering en drukte in het aquarium leidt ertoe dat de visjes zich niet zo veel laten zien en ook hun mooie donkerrode kleur komt dan niet tot zijn recht. Ze houden zich in de onderste en middelste waterlagen op.

Voedsel: Titteya's zijn kostgangers die het de aquariaan niet moeilijk maken. Ze eten droogvoer (S. Flora), levend voer en algen.

Kweek: Onder optimale omstandigheden, in een aparte kweekbak met voldoende beplanting (veel Javamos) is er kans dat een goed passend kweekpaartje zich gaat voortplanten. De mannetjes kunnen zich tijdens het paarspel soms wat agressief ten opzichte van hun partner gedragen. Daarom worden er vaak meerdere vrouwtjes met een mannejte in een kweekbak geplaatst. Sherrybarbeeltjes zijn eierrovers, dus verwijder ze direct na het afzetten uit het kweekbakje. Aangezien ze er wel een een poosje over kunnen doen totdat alle eitjes zijn afgezet, is het versrandig om een eierrooster in het kweekbakje aan te brengen, zodat de eieren van de ouderdieren gescheiden blijven. De jonge visjes kunnen worden grootgebracht met fijn stofvoer (S. Micron).

https://www.koidream.com/
Bestel & BETAAL VEILIG BIJ Koidreams Viskwekerij ALLES VOOR UW VIJVER
ALLES VOOR UW AQUARIUM
EIGEN KWEKERIJ & IMPORT
GROOTHANDEL KOIVISSEN
OOK VOOR PARTICULIEREN
SSL BEVEILIGDE WEBWINKEL
WINKEL IN VALBURG
ERKEND VISZIEKTEN SPECIALST
VEEL VIDEO INFO AANWEZIG
LAGE VERZENDKOSTEN
GRATIS VERZENDING VANAF   €100,- (BINNEN NEDERLAND)
VEILIG BETALEN MET O.A.
Velig betalen met ideal
mastercard VisacardMistercash
[descextra]
Cross reference:
Reviews
Heeft u vragen over of ervaring met dit product? En wilt u dat met anderen delen? Plaats dan hier uw review. Voor alle niet-productgerichte vragen of reacties verwijzen wij u graag naar onze FAQ of naar de klantenservice.
Send a friend
Wilt u iemand anders attent maken op een artikel dat u in onze webwinkel heeft gevonden? Vul dan onderstaand formulier in. Deze persoon krijgt via een e-mail het artikel van uw keuze te zien. U kunt er ook nog een persoonlijke boodschap bij vermelden.

Stuur de aanbeveling aan:


Afzender:


persoonlijk bericht:

Type de beveiligings tekst overSecurity Image

Vraag over dit product?
Heeft u een vraag over dit product, of kunt u niet het product vinden waar u naar op zoek bent? Stel hier uw vraag. Dhr. Mevr.
Ja, ik wil graag ook mijn email adres ook opgeven voor de nieuwsbrief

sluiten
Hier komt het formulier